Au fost stabiliti finalistii Eurovision 2010: 16 piese in loc de 15

Luni, a avut loc  preselecţia celor 111 piese înscrise la Selecţia Naţională a concursului Eurovision 2010, coprodusă în premieră de Televiziunea Română şi ziarul Adevărul. Juriul (Călin Geambaşu, Dana Dorian, Andrei Kerestely, Alexandra Cepraga, Dida Drăgan, Adrian Despot, Cornel Fugaru, Titus Andrei, Andrei Partoş) a muncit din greu si a dat gata intr-o zi cele 111 piese din preselectie.

Iata lista finalistilor si a punctajelor  obtinute de piesele participante la preselectie, publicata pe site-ul TVR.

Chiar dacă regulamentul Eurovision 2010 prevede selectarea unui număr maxim de 15 piese, juriul a decis că, datorită egalităţii de puncte a ultimelor trei piese şi ţinând cont că la unele cântece juriul va solicita compozitorilor schimbarea vocilor, în această fază se consideră clasificate primele 16 piese. Fiecare piesă a fost audiată şi notată cu note de la 1 la 10, iar clasamentul final al pieselor a fost stabilit de notele obţinute de la fiecare dintre cei 11 membri ai juriului.

În timpul jurizarii, melodia „Poţi schimba” – compozitori Robert Anghelescu şi Dragoş Dincă, interpreţi Bogdan Marin şi Marcel Pavel – a fost descalificată pe motiv că a fost interpretată înainte de data preselecţiei, încălcând astfel regulamentul.

De asemenea, a fost adusă la cunoştinţa juriului o melodie sosită prin poştă în ziua preselecţiei, din Canada, având ca dată de expediţie ziua de 14 ianuarie. Piesa cu titlul : „Eurovibe”, compozitor şi interpret Inia Ghindă. După ascultare, juriul a hotărât că piesa „Eurovibe” este plagiat şi, prin urmare, a fost descalificată.

Citeste si

Preselecţia Eurovision, între „N-au învăţat ăştia nimic după atâţia ani”, Florin Salam şi „10!”

Trăistariu, chemat urgent la Eurovision

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.