Ana Maria Rus este mentor în competiția First Tech Challenge

ana maria rus

Ana Maria Rus, profesoară la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, este mentor pentru echipa de robotică Brainstorms. Competiția de robotică adusă și implementată în România de Asociația Nație Prin Educație, fondată de Dana Războiu, strânge la a doua ediție aproape de două ori mai mulți liceeni față de prima.

FIRST Tech Challenge Romania – o competiție despre creativitate, ingeniozitate, fairplay, oferă o altă perspectivă asupra viitorului pentru tinerii din România, perspectivă pe care mulți profesori au îmbrățișat-o cu bucurie.

Mirela Vaida, surpriză de proporții de ziua sa: Mama a făcut asta pentru prima dată în 15 ani

Totul a început cu un kit pe care l-au primit la liceu cu ajutorul Asociației Nație Prin Educație, iar de aici copiii s-au îndrăgostit de această competiție.

Ana Maria Rus: Totul a început de la un kit

Am început de la kiturile primite de la Nație Prin Educație, iar ca bază materială avem laboratoare de electrotehnică și electronică, laboratoare de acționări pneumatice și hidraulice, laboratoare de calculatoare, laborator de mecanică.

ana maria rus

Nevoia de a progresa și de a face și altceva ne-au convins să participăm la acest program, iar copiilor le place mult să construiască, să desfacă, să descopere. Au fost încântați de ideea de competiție la nivel național și da, putem spune că este o provocare pentru noi.

, povestește Ana Maria Rus despre echipa sa de liceeni cu care anul acesta participă pentru prima oară la BRD FIRST Tech Challenge.

Cea mai mare competiție de robotică pentru licee din România…

… îi inspiră pe copii nu numai să construiască de la zero un robot, care trebuie să îndeplinească anumite acțiuni precise. Dar și să se ocupe de realizarea unui manual tehnic al acestuia, de organizarea echipei, de promovarea acesteia și de atragerea de fonduri. Este un program interdisciplinar, în care copiii descoperă o lume întreagă și prin care se descoperă pe sine.

ana maria rus

De multe ori copiii îmi spun că nu pleacă acasă până nu rezolvăm o anumită problemă. Partea practică le place foarte mult, noi am întâmpinat ceva dificultăți la descierea tehnică, însă copiii nu se lasă. În plus, ei trebuie să fie încurajați și lăudați pentru fiecare pas făcut spre cunoaștere și spre descoperire.

Unul dintre elevi îmi mărturisea că acum simte că parcă are o relație mai bună cu domnii profesori, că se simte privit cu admirație și că întreaga echipă este cunoscută în comunitate. Elevii învață unii de la ceilalți; cei de la compartimentul tehnic sunt interesați și de partea de programare și invers, cei de la I T, pentru a putea programa mișcările, trebuie să cunoască și partea tehnică.

, mai povestește profesoara, care predă în Zalău discipline mecanice electrice și automate programabile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.