Amalia Enache: Cel mai mult in Dubai mi-a placut India!

Amalia Enache a vizitat India, Pakistan, Bangladesh, Filipine, Somalia si Iran in doar 7 zile. Acesta a fost sentimentul prezentatoarei Stirilor Noptii de la Pro Tv dupa ce si-a petrecut vacanta de inceput de an in Dubai.

“Cine povesteste doar despre shoppingul din Dubai dupa ce a fost acolo intelege la fel de mult precum cel care vine in Romania doar pentru ca a auzit ca ar fi fete frumoase pe aici”, afirma cu tarie Amalia, care a descoperit un adevarat miraj in Dubai, un Babilon adunat in desert din viziunea unor conducatori care au avut ambitia de a schimba destinul tarii lor.

Primul lucru pe care l-a remarcat cand a ajuns in Dubai, imediat dupa ce avionul a aterizat, a fost ca luna era intoarsa: “Taiata pe jumatate, felia nu era la orizontala cum o stiam, ci pe verticala, cu partea rotunjita in jos. Acest „altfel” avea sa ma urmareasca toata saptamana mea de vacanta acolo.”, isi incepe Amalia jurnalul de vacanta. Amalia nu poate adormi jurnalistul din ea in nicio vacanta in care merge, asa ca in Dubai, ea a cautat zonele neturistice, cartierele nepopulare si si-a propus sa gaseasca detaliile in tabloul general al lumii noi in care a ajuns:

“M-am intors cu impresia clara ca Dubaiul e ceea ce-mi imaginez eu despre Egiptul antic in vremea in care isi ridica piramidele. Aceeasi senzatie de constructii megalitice, aproape extraterestre, aceleasi ambitii faraonice, aceeasi putere a conducatorilor de a sfida imposibilul, de a schimba destinul unui popor si de a se juca cu limitele imaginatiei. Si, probabil, cu acelasi pret uman. Dubaiul acesta de construit si petrolul de extras au atras o armata de imigranti saraci. India, Pakistan, Bangladesh, Filipine, Somalia si Iran sunt tarile din care au venit cei care astazi inseamna circa 85 la suta din populatia acestui stat din Emirate. Asadar, am fost cate putin in toate aceste tari, pentru ca oamenii acestia si-au facut cartiere intregi in care traiesc ca la ei acasa”, povesteste jurnalistul Pro Tv.

Desi “India” din Dubai i-a placut cel mai mult pentru magazinele ei cu sari-uri, oameni calzi si negustori fermecatori, la capitolul mancare “Pakistanul” a triumfat in alegerile Amaliei: “Am mancat mai picant ca niciodata, ne curgeau lacrimile, umpleam masa de servetele si nu ne opream.”.

Ca spectacol, “America”, “New York-ul” i-a parut Amaliei decor de film rasarit abrupt in contrapunct cu lumea de vizavi, cu stradute inguste, macelarii, forfota pe straza si femei complet acoperite : “Constructiile perfecte si parca perfect nepamantesti din cartierele cu zgarie-nori imi pareau in mod ciudat provizorii. Ma asteptam sa decoleze, ca niste rachete! Tot ce inconjoara Mall Dubai, cladirile, barcile, podurile, imi pareau decor de film si ma asteptam ca la un moment dat cineva sa vina sa le stranga si asta a fost tot. Siluetele masculine in alb si cele feminine in negru nu fac decat sa sporeasca impresia de vis. Cartierele de zagrie-nori aduc a NewYork, dar fara atmosfera din NewYork. Chiar fara nicio atmosfera, acolo sunt centre de business si, in afara de cladiri, nimic nu te tine prin zona.” Ca tot turistul, Amalia a urcat si in cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa, iar o zi si-a petrecut-o in Abu Dhabi, unde moscheea i-a parut splendida la exterior: “Aici n-am cum sa nu va povestesc ca am inchiriat o masina frumoasa la un pret foarte convenabil, iar benzina la pret de apa, echivalentul la 1 leu si ceva pe litru, era o mirare permanenta. Radeam pur si simplu cand faceam plinul, comparand cu cat costa in Romania”, isi aminteste amuzata Amalia.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.