Alte cascade celebre care s-au mai prăbuşit în istorie

cascade

Cascada Bigăr din România s-ar fi surpat din cauze naturale, dar astfel de evenimente au mai avut loc în lume, devenind tragedii care s-au lăsat şi cu pierderea unor vieți.

În luna ianuarie a anului 2021, bucăți uriașe din cascada înghețată Vilyuchinsky, din Rusia, au căzut peste turiști. Patru turiști, inclusiv un copil, au fost grav răniți. Unul dintre ei a murit, pe când ceilalți au avut nevoie de îngrijiri, la terapie intensivă.

Grupul de turiști a vizitat cascada înghețată, moment în care mai multe fâșii groase de gheață s-au desprins din cascadă, astfel că persoanele au rămas prinse între ele.

Autoritățile au intervenit pentru a-i salva și i-au transportat de urgență, la cel mai apropiat spital. A fost nevoie de 40 de ofițeri, pentru a-i salva.

Cascada Vilyuchinsky este o atracție turistică populară în Rusia, care izvorăște dintr-un ghețar. Iarna îngheață, din cauza temperaturilor foarte scăzute, și este considerată periculoasă. Cu toate acestea, sute de turiști se aventurează anual.

Șase alpiniști au murit, în două incidente separate, după ce două cascade înghețate s-a prăbușit peste ei, în Munții Alpi, în anul 2017, aminteşte Ziare.com.

În primul incident, au murit patru persoane, aproape de Gressony-Saint-Jean, în nordul Alpilor italieni, lângă Elveția. A existat un singur supraviețuitor: o femeie, care a reușit să ajungă pe o margine, situată deasupra cascadei înghețate Bonne Anne, înainte ca o porțiune din ea să cadă.

Un martor care se afla într-o zona apropiată a declarat că a auzit un vuiet puternic. „Urcam când am auzit un vuiet puternic. La scurt timp după ce am auzit elicopterul”, a declarat acesta, potrivit news.sky.com.

Alți doi bărbați au murit în Alpii francezi, în apropierea orașului La Grave, când o placă de gheață s-a rupt dintr-o cascadă și s-a prăbușit chiar deasupra lor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.