Alexandru Tomescu și Orchestra RAI Torino deschid seria concertelor Festivalului „RadiRo” difuzate de TVR 2 și TVR HD

Telespectatorii vor putea urmări în perioada 28 ianuarie – 14 februarie, în premieră la TVR 2 și TVR HD, înregistrări ale concertelor susținute pe scena Sălii Palatului, în cadrul primei ediții a Festivalului Internaţional al Ansamblurilor Radio – RadiRo. Astfel, seria dedicată festivalului debutează luni, 28 ianuarie, de la ora 13.00, prin concertul oferit de Alexandru Tomescu împreună cu Orchestra RAI Torino.

 

Melomanii îl vor putea asculta luni pe cunoscutul violonist Alexandru Tomescu evoluând alături de Orchestra RAI Torino, dirijată de Juraj Valcuha, în concertul pentru vioară și orchestră în Re Major op.35 de Ceaikovski. Marți, 29 ianuarie, de la ora 13.00, telespectatorii pot urmări Simfonia nr. 3 în La Minor op. 44 de Rahmaninov și Dans slav de Antonin Dvorak, tot în interpretarea Orchestrei RAI Torino.

Evoluțiile Orchestrei RAI Torino și ale dirijorului slovac Juraj Valcuha vor putea fi urmărite și în zilele de miercuri (30 ianuarie) – concert susținut alături de Christian Zacharias, și joi (31 ianuarie), de la ora 13.00, cu un program compus din: Concertul nr. 2 in Si bemol Major pentru pian si orchestra op. 83 de Johannes Brahms (difuzat miercuri), apoi Till Eulenspiegels Iustige Streiche op. 28 și suita de concert Der Rosenkavalier op. 59 de Richard Strauss și Intermezzo din opera Manon Lescaut de Giacomo Puccini (difuzat joi).

Programele dedicate Festivalului RadiRo continuă în luna februarie – între 4 și 14 februarie, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 13.00. TVR 2 și TVR HD vor difuza în această perioadă și concertele susținute de Orchestra Națională Radio, Orchestra Filarmonică Radio France și Orchestra Simfonică BBC.

Programul complet al concertelor Festivalului „RadiRo”, care vor fi difuzate de TVR 2 și TVR HD, poate fi vizualizat pe site-ul TVR.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.