100 de editii ORA REGELUI la TVR

Actuala echipă a emisiunii împreună cu alţi realizatori TVR care au participat la producţia Orei Regelui au onoarea de a fi fost, pe 10 iulie, invitaţii Alteţelor Lor Regale Principesa Moştenitoare şi Principele Radu la o recepţie specială, la Palatul Elisabeta.

image

Sâmbătă, la ora 13.00, TVR 1 transmite ediţia cu numărul 100 a emisiunii Ora Regelui. Ediţia, care va fi difuzată în 12 iulie, de la ora 13.00, va cuprinde imagini de la evenimentul special organizat de Casa Regală a României, pe 10 iulie, pentru realizatorii TVR ai emisiunii, dintre care îi amintim pe Camelia Csiki, Ruxandra Ţuchel, Bogdan Şerban Iancu, Marilena Rotaru, Cristina Ţilică, producătorul Lidia Voicu, regizorul muzical Tudor Stănescu, organizatorul de producţie Valentin Coporan. Actuala echipă a emisiunii, împreună cu operatori, editori de imagine şi alţi angajaţi ai TVR care au participat la realizarea Orei Regelui au onoarea de a fi, pe 10 iulie, invitaţii Alteţelor Lor Regale Principesa Moştenitoare şi Principele Radu la o recepţie la Palatul Elisabeta pentru a sărbători cele 100 de ediţii ale emisiunii TVR dedicate regalităţii. 

De doi ani, emisiunea postului TVR 1 reflectă prezentul românesc prin prisma valorilor şi principiilor Coroanei. Emisiunea conţine reportaje şi dialoguri pe teme culturale, diplomatice, religioase, politice, economice, toate din perspectiva reprezentării statale şi a intereselor fundamentale româneşti. Ora Regelui şi-a propus, prin dovezi şi mărturii, să facă lumină în istoria României, reinterpretată şi modificată în ultimii 70 de ani, să ofere românilor informaţii despre perioada monarhiei, despre rolul Regelui Carol I în modernizarea ţării sau câştigarea independeţei, despre modul în care a ajutat Casa Regală România, despre rolul Regilor României în evoluţia societăţii româneşti.

În cele 100 de ediţii Ora Regelui au fost prezentate imagini-document, unele în premieră şi în exclusivitate, mărturii ale oamenilor de ştiinţă, de artă, diplomaţi, scriitori şi rezultate ale cercetărilor analiştilor români şi străini. Emisiunea a dezvăluit o arhivă valoroasă a regilor şi reginelor României, începând cu Regele Carol I şi Regina Elisabeta, Regele Ferdinand şi Regina Maria, Regina Mamă Elena, Regele Mihai, Principesa Moştenitoare Margareta, dar a ilustrat şi cele mai semnificative prezenţe regale româneşti în capitalele lumii.

Televiziunea Română, prin cele 100 de ediţii Ora Regelui, a fost un martor al istoriei şi a oferit telespectatorilor postului TVR 1 ocazia de a însoţi Familia Regală la evenimente importante. Echipa Ora Regelui a fost alături de Familia Regală în vizita istorică de la Chişinău, de anul trecut, unde a fost refăcut traseul parcurs de Regele Mihai în urmă cu 75 de ani. Sunt români acolo care au aşteptat această vizită istorică de 75 de ani”, subliniază Irina Luca, cea care a însoţit înalţii oaspeţi în Moldova.

image

Apoi, echipa Ora Regelui a fost la Londra, unde, în capela Reginei Elisabeta a II-a Marii Britanii, Regele Mihai a fost omagiat cum niciun suveran străin nu a mai fost. Nobilii londonezi s-au înclinat în faţa Regelui Mihai, pentru că în 1944 – datorită deciziei sale de la 23 august 1944 de a întoarce armele împotriva nemţilor – Cel de-al Doilea Război Mondial a fost scurtat cu cel puţin şase luni. „A fost locul în care cu toţii am fost mândri că suntem români, datorită Majestăţii Sale”, spune Camelia Csiki, una dintre realizatoarele emisiunii încă de la prima ediţie. Realizatorul Bogdan Şerban Iancu a stat de vorbă atunci cu celebrul actor Ben Kingsley, care care a mărturisit cu emoţie că îl iubeşte pe Regele Mihai, la adresa căruia a folosit numai cuvinte alese.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.