Romanii au talent: Corul Fiat Lux, Diana Caldararu si WhoGonStopUs merg in marea finala din 10 Mai

Daca e vineri seara, publicul din Romania si-a facut abonament saptaminal la distractie, entertainment,momente spectaculoase si emotionante.

Cea de-a doua semifinala “Romanii au talent” a urmat drumul deja batatorit al cifrelor remarcabile de audienta, plasindu-se pe primul loc in topul preferintelor publicului. Asa se face ca emisiunea a fost din nou lider de audienta detasat la nivelul tuturor categoriilor de public, fiind urmarita in minutul de maxima audienta de la 22.07 de peste 5 milioane si jumatate de romani.

La nivelul publicului comercial din mediul urban cu virste cuprinse intre 18-49 de ani, ProTVobtinea o audinta medie de 7 ori mai mare decit a Antenei 1, astfel ca in timp ce ProTV inregistra 19,8 puncte de rating si 47,8% cota de piata, Antena 1 avea doar 2,8 puncte de rating si 6,8% cota de piata.

La nivelul intregului public din mediul urban, ProTV s-a clasat pe primul loc cu 20,2 puncte de rating si 42,4% cota de piata, in timp ce Antena 1 se multumea doar cu locul al treilea, dupa TVR cu 2,5 puncte de rating si 5,3% cota de piata.

La nivelul intregului public din Romania, Antena1 nu a mai prins un loc pe podium, situindu-se abia pe locul al cincilea in clasamentul audientelor, dupa ProTv cu 20,4 puncte de rating si 41,2%, TVR1, Kanal D si Acasa. Antena 1 a inregistrat la nivelul intregului public din mediul urban o audienta medie de doar 2,6 puncte de rating si 5,2% cota de piata.

Seara de vineri, 12 aprilie, a fost seara marilor premiere, cind fanii emisiunii  au avut posibilitatea de a incerca o experienta unica in Romania. Aplicatia second-screen, prima de acest gen de la noi din tara,  a fost incercata si descarcata de zeci de mii de utilizatori. Si tot in premiera, la “Romanii au talent”, un concurent si-a cerut iubita de sotie in timpul momentului prezentat de el si a obtinut cel mai mare DA din viata lui. Gache George si FUNBOY au realizat un moment de magie pe care iubita lui nu-l va uita cu siguranta niciodata.

Vineri seara, publicul si juriul au decis: Corul Fiat Lux, Diana Caldararu si WhoGonStopUs merg mai departe in marea finala din 10 Mai. Desi ultimii in concurs, Corul Fiat Lux din Oradea au fost primii in topul preferintelor telespectatorilor care i-au votat si i-au trimis astfel in editia care va stabili cine este cel mai talentat roman al celui de-al treilea sezon si cistigatorul marelui premiu de 120.000 de euro. Desi au recunoscut cu mina pe inima ca la inceput nu si-au putut imagina ca un cor poate oferi deopotriva emotie, variatie, spectacol, la finalul numarului lor, cei trei jurati au facut apel la voturile telespectatorilor pe care i-au indemnat sa voteze.

“Va vreau in finala!”, au spus pe rind cei trei jurati care s-au arat impresionati de talentul, munca  si de alegerile foarte potrivite pe care le-au facut. “Parea imposibil sa transformi un cosmar de-al meu intr-un vis frumos”, a spus Mihai Petre facind referire la melodia “Vara nu dorm”, care l-a terorizat de-a dreptul in timpul preselectiilor, cind zeci de concurenti au intrepretat-o, unii mai prost decit ceilalti. Corul Fiat Lux a intrecut insa toate asteptarile si a oferit un moment cu adevarat special, ridicind atit publicul cit si juriul in picioare.

Tot voturile publicului au trimis-o si pe Diana Caldararu de 14 ani in marea finala, ea ocupind locul al doilea in topul preferintelor lui. Diana a impresionat, potrivit Andrei, prin lejeritatea cu care reuseste sa cinte si sa interpreteze melodii grele, iar Mihai Petre a fost surprins de emotia autentica pe care o traieste in timpul actului artistic, dar si de emotia pe care reuseste sa o transmita juriului. Asta pentru ca, a spus Andi, Diana pare sa nu faca nici un efort sa cinte atit de frumos, pentru ca ea doar exprima ceea ce simte, iar totul ii vine cu usurinta din interior. Diana Caldararu a oferit un moment plin de sensibilitate si emotie, iar glasul si interpretarea speciale au facut-o sa se afle pe locul al doilea in topul preferintelor publicului, in urma numarului de voturi.

Din nou juriul a avut o decizie greu de luat cind a avut de ales pentru locul al treilea si un loc in marea finala intre micutii, dar foarte talentatii dansatori Mihai Ungureanu si partenera sa Ionela Tarus si trupa WhoGonStopUs. Desi au oferit un moment extraordinar si au fost foarte expresivi, micutii Ionela si Mihai nu au trecut mai departe, dar au primit niste prieteni pe cinste, doi ursuleti mari de plus care sa le aduca aminte de performanta lor de pe scena “Romanii au talent”.

“A fost momentul de dans perfect, dupa parerea mea!” a spus cu entuziasm juratul Andi Moisescu dupa ce a urmarit dansul impecabil interpretat si ales de trupa “WhoGonStopUs”. Se pare ca “nimeni si nimic” este raspunsul pe care il primesc cei 7 tineri la intrebarea inclusa in numele lor de scena, “cine o sa ne opreasca” din a merge mai departe. “Din semifinala asta, acesta este momentul meu favorit!, a tinut sa precizeze Mihai Petre, care s-a aratat impresionat de faptul ca niste dansatori atit de buni individual reusesc sa formeze o echipa atit de buna, lucru foarte rar intilnit. Laudele au fost cu atit mai valoroase, cu cit au venit de la MihaiPetre.

Publicul de la “Romanii au talent” a vibrat din nou la acordurile chitaristilor de la Trio Zamfirescusi la miscarile emotionante ale celor de la NO LIMIT veniti sa arate din nou pescena de la “Romanii au talent” ca viata e frumoasa, daca stii s-o pretuiesti.

Pina acum pe lista finalistilor se afla: Corul Fiat Lux, Diana Caldararu, WhoGonStopUs, Gabriela Artene, Vlad Grigorescu, Ghenadie Rotari, lista urmind sa fie completata cu inca 9 nume norocoase.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.