Rodica Bujor – despre muzica si emotia regasirii iubirii

Duminica, 14 aprilie, de la 16.30, la “Doamne de poveste”, ACASA, Olivia Steer spune povestea uneia dintre cele mai mari cantarete de muzica populara pe care le-a avut Romania – Rodica Bujor.

Telespectatorii vor urmari un reportaj emotionant despre viata unei doamne de poveste a muzicii romanesti si vor afla din interviurile oferite in exclusivitate pentru “Doamne de poveste” de la singurul ei nepot, Alexandru Nedelea, si de la Ioana Lataretu, nora Mariei Lataretu, care a fost cel mai mare vis al Rodicai Bujor, despre anii petrecuti in asteptarea iubitului ei, luat prizonier pe timp de razboi in Rusia si concertele pe care le sustinea in aceeasi perioada in lumea intreaga.

Rodica Bujor si-a dorit foarte tare sa fie mama, dar acest lucru nu a fost posibil, ceea ce a determinat-o sa ofere neconditionat afectiunea si iubirea sa tuturor persoanelor care aveau nevoie de sprijin: “Nu a putut sa aiba copii, dar avea un suflet mare. Nu exista sa nu ajute copiii si oamenii sarmani din preajma dumneaei. Am auzit-o de foarte multe ori cu regretul acesta in suflet – ca nu are un copil”, povesteste Ioana Lataretu.

Cand a ajuns la Bucuresti si a inceput sa cante prin marile restaurante, prin marile gradini care erau atunci, l-a cunoscut pe doctor. Nu au avut copii, au incercat sa infieze…”, spune Alexandru Nedelea, nepotul cantaretei.

Pentru nepotul ei, Rodica Bujor a fost ca o a doua mama: “Acum imi dau seama de ce punea atat suflet in educatia mea si in formarea mea. O vedeam ca pe o adevarata doamna, care, lasand la o parte talentul ei si vocatia de mare cantareata, avea dragoste de oameni”, povesteste Alexandru Nedelea.

Pierderea sotului ei i-a provocat o mare suferinta: “S-au iubit, s-au respectat foarte mult, s-au inteles

perfect. Cand a murit sotul ei a fost marcata. Va dati seama, atatia zeci de ani impreuna… parca s-a rupt ceva, nu mai era dansa, isi pierduse din energia care o caracteriza”, povesteste nepotul artistei.

Maria Lataretu, Mia Braia si Ioana Radu au fost cele mai bune prietene ale Rodicai Bujor: “Au fost patru prietene pe care moartea le-a despartit. Ele nu s-au putut desparti, nu au avut niciodata una cu cealalta sentimentul invidiei, sentimentul ca una este mai buna ca cealalta. Cand s-au lansat, s-au lansat toate odata”, adauga Ioana Lataretu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.