Ziua Mondială a Teatrului, sărbătorită la TVR 2. Horaţiu Mălăele, regizor şi actor în „Cafeneaua”

În preajma Zilei Mondiale a Teatrului (27 martie), Televiziunea Română difuzează piesa „Cafeneaua”, adaptare a piesei „Wally’s Cafe” de Sam Bobrik & Ron Clark, preluată de Casa de Producţie TVR în 2013. Spectacolul poate fi urmărit luni, 24 martie, de la ora 20.10, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVRplus.ro.
image

Regia artistică a acestei comedii spumoase este semnată de Horaţiu Mălăele, care şi interpretează unul dintre rolurile principale, alături de Dana Dogaru şi de Emilia Popescu. „Cafeneaua” surprinde povestea unei familii americane – Wally (interpretat de Horaţiu Mălăele) şi Louise Murdock (Dana Dogaru) – în trei tablouri succesive ale vieţii ei: la 30, la 50 şi la 70 de ani. În viaţa celor doi îşi face apariţia Janet (Emilia Popescu), o tânără din Ohio, aflată în căutarea celebrităţii hollywoodiene.
image

„Wally nu uită, Wally se transformă…”

„M-am apropiat temător de textul acesta. Ca într-o imensă oglindă, fereastra morţii, cum o numeşte Borges, mai limpede ca orice, mi-am descoperit ambiţiile şi slăbiciunile, norocirile şi nenorocirile, viaţa mea, a voastră, a noastră şi toate la un loc, răsturnate în viaţa acestei familii imaginate – oglindă vie şi spăimântătoare a trecerii noastre pământene. Rezistenţa spectacolului pe piaţa teatrală reprezintă pentru mine  adevărul celor sus amintite şi al unei emoţii comune”, spune Horaţiu Mălăele, care a primit pentru rolul din această comedie Premiul UNITER în 1998 pentru cel mai bun actor.
image

Spectacolul „Cafeneaua” a avut premiera în anul 1997 şi a devenit cel mai longeviv spectacol din repertoriul Teatrului Bulandra (ultima reprezentaţie fiind în anul 2009), bucurându-se de aceeaşi distribuţie excepţională pe care o vor putea urmări luni telespectatorii TVR. Spectacolul „Cafeneaua” a fost preluat ulterior de Agenţia de Impresariat GEC Artistic, care îi organizează reprezentaţiile în formula care l-a consacrat.

„Cafeneaua”, adaptare după „Wally’s Cafe” de Sam Bobrik & Ron Clark
Adaptarea şi regia artistică: Horaţiu Mălăele
Distribuţie: Dana Dogaru, Emilia Popescu, Horaţiu Mălăele
Montaj: Andrei Selejan
Décor: Mihai Mădescu şi Gheorghe Rasovszky;
Costume: Nina Brumuşilă
Producător: Diana Dumitru
Redactor: Florin Mihăilescu
Casa de Producţie TVR – Preluare 2013

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.