Rozalla vine la „ÎnTrecerea anilor” si Florin Piersic jr la „Garantat 100%”

Vineri, 15 aprilie, ora 17.00

La vie en rose

Vineri după-masă, Monica Stan le provoacă pe Valentina Pelinel şi Crina Matei să vadă viaţa în roz, într-o discuţie despre iubire, înşelare şi valori.

Pornind de la ideea că Bucureştiul a fost considerat „micul Paris”, gazda emisiunii La vie en rose de la TVR 1 încearcă, alături de invitatele sale, să facă o paralelă între amorurile perioadei interbelice şi cele ale vremurilor prezente, dar şi între poveştile bucureştene, pariziene şi newyorkeze. Ne vom mai întoarce, oare, la valorile de odinioară?, este întrebarea pe care Monica Stan le-o adresează celor două invitate ale sale.

 

Sâmbătă, 16 aprilie, ora 21.00

ÎnTrecerea anilor – cu Mircea Radu

 

Vă mai amintiţi melodia „Are You Ready to Fly?”? Rozalla vine la ÎnTrecerea anilor tocmai pentru a reaminti telespectatorilor acest hit la competiţia dintre anii ‘90 şi ‘50.

Momentele de muzică populară vor fi susţinute de Ileana Constantinescu, cea care va interpreta prima melodie pe care a înregistrat-o la radio în 1952 – „Mărioară de la munte” – şi de Petrică Mâţu Stoian, care va cânta o melodie a sa lansată în 1998 – „Mi-o lăsat moşu‘ cănuţa”.

Dacă nu l-aţi văzut niciodată pe scena Teatrului de Comedie din Bucureşti, unde joacă de o viaţă, l-aţi văzut, desigur, pe micul ecran, pe care-l cotropeşte cu farmecul lui. Şi poate l-ati auzit si cântând! Titi Rucăreanu vine la ÎnTrecerea anilor să cânte „Oceanul vieţii” şi pentru a demonstra că sufletul n-are legătură cu vârsta.

No.13 a cântat în club alături de Pink, acompaniind-o, Twin Dragons şi multi alţi artişti internaţionali. Trupa este recunoscută pentru interpretări live de excepţie, repertoriul lor cuprinzând cele mai îndrăgite melodii din toate timpurile. La ÎnTrecerea anilor, No.13 va cânta „Just A Gigolo”, melodie din 1956.

Tot la ÎnTrecerea anilor din 16 aprilie vine şi Florin Ristei (solistul trupei Marfar, cunoscut datorită melodiei „Ea este Dana”), care va cânta „Rock Around The Clock” (1956), a lui Bill Haley, dar şi actriţa Cristina Stamate, cu un moment de umor.

 

Duminică, 17 aprilie, ora 15.00

TVR 55 – cu Liana Stanciu

Invitată: Mirabela Dauer

De Florii, Liana Stanciu o are ca invitată la TVR 55, de la ora 15.00, pe Mirabela Dauer, una dintre vocile de aur ale muzicii uşoare româneşti, al cărei nume şi a cărei carieră sunt strâns legate de Televiziunea Română.

În direct la TVR 1, Liana Stanciu va propune telespectatorilor şlagărele care au consacrat-o pe Mirabela de-a lungul timpului, precum „Te-aştept să vii”, „Tu, frunza mea albastră”, „Dă-mi taina nopţii înapoi” sau „Deschideţi poarta soarelui”. De asemenea, vor fi puse pe lista de propuneri imagini de la debutul carierei interpretei, momente vesele sau muzică populară cu unul dintre cuplurile celebre ale folclorului nostru – Maria Cornescu şi Nelu Bălăşoiu.

Caracterul interactiv al emisiunii este păstrat prin discuţiile telefonice în direct cu telespectatorii, care vor putea alege din nou imagini din Arhiva de Aur a TVR pe care doresc să le urmărească la TVR 1.

 

Duminică, 17 aprilie, ora 22.55

Garantat 100% – cu Cătălin Ştefănescu

Invitat: Florin Piersic jr

Florin Piersic jr este absolvent al Academiei de Teatru şi Film, Secţia actorie, promoţia 1991. În 1999 traduce din limba franceză romanul Omul sentimental de Javier Marías, dar cartea nu este publicată din lipsa unui traducător de limbă spaniolă care să confrunte traducerea lui Piersic jr cu originalul lui Marías. Începe să traducă din limba engleză piese de teatru contemporan, parte dintre ele fiind produse în regim independent. Piersic jr primeşte Premiul pentru cel mai bun actor al anului 2002 la Gala UNITER. În 2004 creează casa de producţie Artificial Horizon; este scenarist, regizor şi producător pentru filme de scurtmetraj precum şi lungmetraje. Din 2006 începe să colaboreze ca traducător din limba engleză pentru revista FHM, iar mai apoi, ca editorialist pentru revistele Eva, 24-FUN, HBO, The One, Max. În 2008-2009 lucrează ca actor pentru producţiile cinematografice Călătoria lui Gruber (regia Radu Gabrea), Contratimp 2 (regia Jesús del Cerro), Bibliothèque Pascal (regia Hajdú Szabolcs) şi Youth Without Youth (regia Francis Ford Coppola). În 2009 publică la Editura Humanitas Opere cumplite, volumul unu.

Dar motivul pentru care Florin Piersic jr este invitatul lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100% este ultima lui „ispravă”, de data aceasta literară – apariţia de curând a cărţii „Romantic Porno”, semnată Florin Piersic jr.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.