Voci extraordinare si mari surprize la filmarile pentru “Vocea Romaniei”

Pe 2, 3, 4 si 5 august, in Studiourile MediaPro din Buftea, intr-un decor absolut impresionant au rasunat vocile celor care au vrut sa demonstreze ca ei sunt “Vocea Romaniei”. Concurentii s-au prezentat de aceasta data nu în faţa, ci în spatele juraţilor/antrenori, Loredana, Smiley, Marius Moga şi Horia Brenciu, pe care au incercat sa-i impresioneze astfel incit sa apese pe buton si sa doreasca sa-i ia in echipa lor. Filmarea primei etape, cea a “auditiilor pe nevazute”, a show-ului ce va incepe in septembrie la ProTV i-a tinut pe Loredana, Smiley, Marius Moga si Horia Brenciu cu urechile larg deschise. Aflati cu spatele la scena, cei patru au incercat sa gaseasca cele mai bune voci, 12 pentru fiecare antrenor, pe care sa le aduca in echipa lor si sa le pregatesca pentru etapele viitoare. Cu spatele la ei, asezati in fotoliile speciale, dotate cu spatare înalte şi roşii, cei patru juraţi au ascultat, fiecare in felul sau, timbrul fiecarui concurent ce a pasit pe scena. Fie ca au stat uneori cu ochii închişi, atenţi la muzică, fie ca au zâmbit larg vadit impresionati de ceea ce auzeau sau au ramas impasibili la vocile de pe scena, cei 4 antrenori au avut o misiune extrem de grea.

Deoarece nivelul competitiei a fost unul foarte ridicat, antrenorii au fost nevoiti sa fie extrem de selectivi si sa ii aleaga in echipa lor doar pe cei mai buni dintre cei mai buni. Antrenorii apasau butoanele si se intorceau doar in momentul in care le plăcea la nebunie o anumita voce. Dacă mai mulţi erau de parere ca vocea respectiva este remarcabilă, începea negocierea, iar aici intervenea decizia concurentului care trebuia sa-si aleaga antrenorul şi sfătuitorul pe care il va avea pe toata durata concursului.

Pe parcursul a 5 zile, scena a rasunat de piesele multor cintareti sau trupe celebre: Sting, Elvis, Maroon 5, 4 Non Blondes, Prince, Elton John si Blue, Barbra Streisand, Bon Jovi si multi, multi altii. Unii dintre concurenti au fost avertizati ca nu au avut nici un pic de originalitate si au incercat sa reproduca intocmai interpretarile consacrate, altii dimpotriva, au dus improvizatia atit de departe incit melodiile initiale au fost cu greu recognoscibile, in timp ce unii au fost laudati la scena deschisa pentru dozajul de improvizatie si originalitate, altii au fost gasiti neinspirati in alegerea melodiilor pe care le-au ales spre interpretare, care nu le-au pus deloc in valoare vocile. De multe ori, emotiile au fost atit de puternice, incit si-au pus prea mult amprenta pe vocea solistuluil, alteori dorinta de a impresiona antrenorii i-a dus la disperare pe concurenti, care si-au scapat vocile de sub control si n-au reusit sa ofere cea mai buna interpretare. Daca multi dintre concurenti au multumit pentru sfaturile si incurajarile primite, au existat si unii care s-au simtit nedreptatiti si au considerat ca au cintat ireprosabil, in ciuda observatiilor juriului.

Pe scena de la „Vocea Romaniei” s-au prezentat deopotriva baieti si fete, veniti din toate locurile tarii. N-au lipsit nici concurentii din Republica Moldova care au vazut in „Vocea Romaniei” singura posibilitate de afirmare. Cu ochelari sau fara, cu plete sau cu parul scurt, inalti sau scuzi, slabi sau cu rotunjimi, cu tocuri sau cu bascheti, cu flori in piept sau flori in par, in pantaloni scurti sau rochii lungi, in blugi cu bretele sau camasa cu papion, toti cei care si-au incercat norocul pe scena de la „Vocea Romaniei” si-au lasat deoparte inhibitiile si au incercat sa obtina un loc in echipa celor mai buni oameni din industria muzicala a momentului.

Telespectatorii ProTv vor putea urmari reactiile antrenorilor la vederea personajelor care au urcat pe scena si i-au cucerit cu vocile lor in septembrie, cind ProTv da startul celui mai nou si mai incitant format de divertisment din lume. Expresiile antrenorilor la vederea concurentilor au fost dintre cele mai diverse si au exprimat: uimire, bucurie, entuziasm, surpriza. Chipurile lor in momentul rotirii scaunelor vor face mai mult decat o mie de cuvinte.
Pe tot parcursul „auditiilor pe nevazute” Marius Moga, Smiley, Loredana si Horia Brenciu au stat nemiscati pe scaunele lor ore de-a rindul, incercind sa se concentreze cit mai bine asupra vocilor auzite. Cel care nu si-a pierdut nici o clipa vitalitatea, nici macar in timpul pauzelor a fost Horia Brenciu. In scurtele momente de respiro dintre melodii, acesta a incintat publicul cu glumele sale, dar si cu vocea sa. A interpretat in stilul caracteristic hituri dupa hituri intretinind atmosfera de spectacol, prietenie si buna dispozitie.

Loredana s-a tinut departe de glumele baietilor, dar a punctat de fiecare data cind a avut ceva de spus. Cele mai lungi pledoarii de convingere a concurentului pentru a-l lua in echipa sa le-a avut Horia Brenciu, cunoscut drept un iubitor de vorba, insa cel mai sanatos ris s-a auzit de pe scaunul lui Marius Moga. S-au intepat de citeva ori, s-au batut in argumente pentru a-si adjudeca in echipa lor cele mai bune voci, si-au pus la bataie cele mai tari atuuri pentru a avea cistig de cauza si astfel fiecare dintre cei 4 antrenori a reusit sa-i aleaga pe toti cei 12 concurenti.

Am voci exact cum mi le-am dorit” a declarat foarte multumit Marius Moga la finalul maratonului de auditii pe nevazute. La fel de incintat se arata si Smiley: “am auzit niste voci foarte bune, dar unele au fost atat de bune incat am stiut din prima clipa ca trebuie sa apas butonul “Eu te vreau”. Fiecare echipa are ceva special si sunt convins ca telespectatorii se vor bucura de aceasta experienta la fel cum am facut-o si noi in platou. Show-ul asta e ceva cu totul nou fata de tot ce s-a facut pana acum si te prinde fara scapare”, a declarat antrenorul Smiley. „Am echipa cea mai nebuna!” spune el. Mai mult decit atit, Smiley este foarte increzator ca cel care va cistiga titlul de “Vocea Romaniei” va fi un concurent din echipa: “Am eu un feeling!

La fel de incintata este si Loredana, in echipa careia se regasesc voci nemaipomenite, unele dintre ele adevarate “diamante”, asa cum le-a numit ea. La rindul sau, Horia Brenciu isi doreste sa fie pentru echipa sa….”un parinte activ. J Voi avea o familie de 12 artisti in formare careia va trebui sa-i dau tot ce-am invatat eu in anii de scena. Prima lectie va fi cea legata de orgoliu. Cu cit este mai mare, cu atit cariera se micsoreaza!” a punctat Horia Brenciu.

Fara a le vedea fata, fara a tine cont de felul cum arata, ce varsta sau meserie au, cei patru au ales in final 48 de voci care vor ajunge in urmatoarea etapa a show-ului “Vocea Romaniei”.
Etapa “auditiilor pe nevazute” va deschide show-ul “Vocea Romaniei,” ce urmeaza sa fie difuzat din septembrie la ProTV. In cele cinci editii inregistrate, telespectatorii vor asista la formarea echipelor pentru fiecare dintre cei patru antrenori.

2 kilometri de leduri pentru platoul de la “Vocea Romaniei”

Emisiunea are si un decor spectaculos. Timp de mai bine de o luna, o echipa de aproape 100 de oameni a lucrat pentru amenajarea platoului in cadrul Studiourilor MediaPro din Buftea. Platoul are o scena de sticla luminata de leduri din interior, prima de acest gen din Romania. Pentru amenajarea decorului au fost folositi in total 2 kilometri de leduri.
Noutatea  o constituie scaunele antrenorilor, care se vor roti de fiecare data cand acestia vor selecta un concurent pentru echipa lor. Mecanismul de rotire si functionare al acestora a fost creat de echipa de la MediaProStudios, antrenorii fiind acum gata sa apese butonul.
Decorul de la “Vocea Romaniei” ofera si un numar foarte mare de locuri celor care asista la emisiune. In faza etapelor inregistrate, 500 de oameni vor lua parte la filmari, urmand ca la etapele live publicul sa numere 800 de oameni.
Spre deosebire de alte show-uri, decorul de la “Vocea Romaniei” se va transforma cu fiecare etapa: auditiile pe nevazute, confruntarea si etapele live vor avea fiecare propriile elemente de decor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.