VIDEO Foca-mascotă Kostis, din insula grecească Alonissos, a fost ucisă cu harponul

kostis

Una dintre focile emblematice de pe insula grecească Alonissos, Kostis, a fost ucisă cu harponul sâmbătă, un act care a provocat indignare printre locuitorii şi apărătorii mediului, a anunţat un ONG local, scrie Le Figaro.

Potrivit site-ului oficial al insulei, una dintre cele mai importante rezervaţii maritime din Europa, în această parte a Mării Egee există „zone specifice în care pescuitul este permis pescarilor amatori”.

„Din păcate, încă o dată, se dovedeşte că răutatea şi prostia umană nu au limite! Am fost informaţi astăzi (sâmbătă) că foca-călugăr Kostis, care a devenit în ultimele luni mascota insulei Alonissos, a fost ucisă în mod deliberat”, a anunţat ONG-ul grec MOm.

Animalul „a fost ucis de la distanţă cu un harpon”, a precizat pe Facebook organizaţia, care acţionează pentru protejarea acestei specii ameninţate în Marea Mediterană. ONG-ul a precizat pentru AFP că foca mascul a fost găsită în 2018 de locuitorii insulei Folegandros, în Ciclade, foarte slăbită în urma trecerii uraganului Zorbas.

Potrivit presei greceşti, are loc o mobilizare pentru a încerca să-l găsească pe autorul faptei. „Vestea a fost primită cu multă durere şi nu doar de membrii ONG-ului, care au avut grijă de Kostis mai multe luni, dar şi pentru toţi rezidenţii şi vizitatorii din Alonissos care au avut şansa de a o admira pe Kostis pe aproape”, a adăugat MOm în mesajul său.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.