VIDEO Cascada Bigăr s-a prăbuşit, din cauze naturale, vezi, Doamne

cascada bigăr

Romsilva anunţă că un perete de la Cascada Bigăr s-a prăbuşit, din cauze naturale. În realitate, se pare că motivul este că Romsilva a autorizat în aval o păstrăvărie, care a deteriorat ecosistemul cascadei.

Romsilva a precizat că travertinul şi muşchii care s-au acumulat în timp, au crescut în dimensiuni şi greutate, iar cascada a cedat sub propria greutate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, s-a declarat şocat când a aflat vestea şi a afirmat că era cel mai vizitat loc din judeţ.

”Sunt şocat, îmi pare rău. Era cel mai vizitat loc din judeţul nostru. O să analizăm ce este de făcut, dar cu natura nu te joci. E un fenomen normal, ne întristează pentru că aducea multă atenţie şi interes pentru zona noastră, dar Caraş-Severin are multe locuri frumoase şi vă invităm să le vizitaţi”, a declarat Romeo Dunca, pentru News.ro.

Regia Autonomă a Pădurilor Romsilva, supranumită de unii Regia Autonomă a Prăduitorilor, a publica iniţial clipul video cu momentul prăbuşirii peretelui principal al cascadei, apoi clipul video a devenit indisponibil la share, chiar dacă se vede pe pagina Romsilva.

Probabil că diriguitorii Romsilva au ajuns la concluzia că sentimentul indus este negativ. păstrăvăria. Iată textul asociat:

‼️ Romsilva respinge cu fermitate informațiile false referitoare la prăbușirea Cascadei Bigăr, lansate în spațiul public de un ghid de turism și „activist de mediu”.
🔴 Acesta a lansat informația FALSĂ că prăbușirea cascadei Bigăr ar fi fost provocată de captarea apei de către păstrăvăria Valea Miniș.
Care este adevărul?
ℹ️ Păstrăvăria Valea Miniș a fost construită în perioada 1986-1988, inclusiv o lucrare de captare pe izvorul Bigăr, iar în ultimii 33 de ani NU s-a mai efectuat nicio lucrare suplimentară, deci NU aceasta este cauza prăbușirii cascadei.
ℹ️ Așa cum am precizat anterior, cascada Bigăr s-a prăbușit din cauze naturale, sub propria greutate, în urma acumulării în timp a travertinului și a mușchiului.
⚠️ Informați-vă corect ‼️
🟢 Așa cum am promis, revenim cu imagini noi, momentul în care cascada Bigăr s-a prăbușit

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.