Vedetele TVR au dat pronosticul: FC Barcelona bate Realul

Miercuri, 27 aprilie, de la ora 21.45, TVR 1 transmite meciul eveniment: Real Madrid-FC Barcelona, turul semifinalei din Liga Campionilor 2011. Suporteri înfocaţi sau simpli spectatori, conectaţi la ultimele ştiri sau observatori din umbră, vedetele TVR nu au rămas nici ele indiferente la partida de fotbal aşteptată de o lume întreagă.

Din motive legate mai puţin de fotbal şi mai mult din raţiuni personale, majoritatea vedetelor TVR a decis: FC Barcelona este favorită.

Mihai Dobrovolschi (Dobro urban, TVR 2):

Eu nu sunt un suporter al vreunei echipe. Dar pot foarte bine să empatizez cu barcelonezii, pentru că şi ei, şi eu avem un orgoliu infinit. Iubesc Barcelona, este capitala mondială a suprarealismului şi îmi e uşor să nu iubesc spaniolii pentru cât de mult au chinuit catalanii. Mai mult, am fost pe Camp Nou, aşa că decizia devine foarte uşoară.”

Ruxandra Gheorghe (reporter Telejurnalul TVR, corespondent TVR la Londr a pentru evenimentul Royal Wedding):

Aleg să ţin cu echipa din capitala catalană… pentru dragostea de viaţă ce o inspiră Barcelona, oraş care devine şi mai interesant cu fiecare zi ce trece. O atmosferă cosmopolită, un melange de libertate şi bucurie pentru artă. Opera lui Picasso e expusă în trei vechi palate. Arhitectura e un alt punct forte. Un oraş plin de viaţă care te captivează ori de câte ori îl revezi.

Pronosticul meu este 2-1 pentru Barcelona.”

Cosmin Cernat (Director Sport TVR si moderator Studio UEFA Champions League):

„Pentru frumuseţea fotbalului mi-aş dori să câştige FC Barcelona, pentru ca ei fac, într-adevăr, ceea ce se numeşte spectacol, iar pentru Mourinho, care este un antrenor desăvârşit, aş vrea să o văd calificată pe Real Madrid. Oricum, cred că favorită este echipa catalană.”

Raluca Moianu (Perechea potrivita, TVR 1):

Nu sunt o microbistă înrăită, însă soţul meu este, aşa că nu vom rata acest meci important. Am fost pe ambele stadioane: Camp Nou (FC Barcelona)şi Santiago Bernabeu (Real Madrid) şi mi-a plăcut mai mult primul. Barcelona este oraşul meu de suflet, de care m-am îndrăgostit acum caţiva ani şi în care m-aş duce de fiecare dată când am puţin timp liber. Astfel că, opţiunea mea e clară: câştigă FC Barcelona”.

Livia Dilă (Prim-plan, TVR 1; Ora de Ştiri, TVR 2): Soţul meu este microbistul familei, eu mă uit mai rar la fotbal. În acesta “finală a semifinalelor”, cum este supranumit meciul, eu voi ţine cu FC Barcelona, pentru că… îmi place Gaudi, care nu este fotbalist, dar este cel mai interesant architect şi e al Barcelonei.

Malvina Cservenschi (Telejurnal TVR 2): Mizez pe Barcelona. La momentul acesta nu cred că există echipă care sa poată anihila acel joc ameţitor de pase al Barcei, cunoscut la tika-taka. Între Guardiola şi Murinho, pariez pe primul, iar intre Messi şi Cristiano Ronaldo, aleg Messi.”

Eda Marcus, chiar dacă acum prezintă alături de alţi patru colegi emisiunea Tonomatul DP2 în fiecare dimineaţă la TVR 2, nu a uitat de perioada în care apărea la ştirile sportive de la TVR 1. Eda a fost, este şi va fi o pasionată a sportului, aşa că răspunsul ei despre partida de miercuri este edificatoare:  “în Champions League merg, fără niciun dubiu, pe FC Barcelona. Este cea mai frumoasă echipă din lume, iar dubla cu Real Madrid va fi un adevarat regal. Miercuri seară am urmărit finala Cupei Spaniei, Real – Barca, unde câştig de cauză au avut madrilenii, după prelungiri şi după un meci superb, aşa că acum dorinţa de revanşă a catalanilor va fi enormă. Mai sunt fanul Barcelonei şi pentru că îmi place mult antrenorul Guardiola, dar şi pentru că îl ador pe Messi. Ce-i drept, îmi place să îi urmăresc şi pe Mourinho sau Cristiano Ronaldo, dar Barcelona rămâne favorita mea în Champions League, aşa că nu voi rata dubla de excepţie din semifinale, desigur în direct la TVR 1”.

Mircea Radu , prezentatorul emisiunii „InTrecerea anilor” (TVR 1) este cel care face nota discordantă şi alege detaşat echipa care reprezintă capitala Spaniei: „O să spună lumea că sunt nebun, dar eu spun că Madridul va bate cu 2-0. Ţin cu Madridul din raţiuni sentimentale. Este oraşul în care am fost invitat de atâtea ori de mentorul meu, domnul Valeriu Lazarov, şi nu am cum să nu iubesc acest oraş. Sunt legat afectiv de acest oraş.”

Moise Guran (Ora de business, TVR 2) nu este un microbist înflăcărat, nu suferă dacă programul nu-i permite să vadă fiecare partidă tare, dar ştie clar cu cine va ţine miercuri: cu FC Barcelona. De ce? Ei bine, nu pentru că are jucători mai performanţi, antrenor mai bine cotat sau scheme mai bine puse la punct. Motivele nu ţin la Moise (de această dată) nici de domeniul financiar – adică de salariile pe care le iau cei din teren sau de cifra de afaceri a clubului. Moise va ţine miercuri cu Barcelona, aşa cum spune chiar el, pentru că “e mai tare şi are ieşire la mare”. Atât!

Spre deosebire de Moise, care refuză să fie un profet în ceea ce priveşte scorul final al partidei, Constantin Trofin (La mustata, TVR 2) crede că meciul de miercuri va fi câştigat de F.C.Barcelona. Chiar dacă el ţine în egală măsură cu amândouă echipele şi mărturiseşte că îi sunt dragi amândouă, de această dată presimte că va câştiga Barca. Întrebat de ce, el a răspuns simplu: “nu ştiu de ce, aşa simt acuma”.

Alexandra Velniciuc (Atentie, se canta! TVR 2) aşteaptă cu nerăbdare meciul de miercuri pentru că, în primul rând, asta înseamnă că va fi acasă relaxându-se alături de soţ. Este singura ocazie pentru ea să bea o bere pentru că, deşi nu este fană a acestei băuturi, o consideră necesară pentru a intra în atmosfera unei partide de fotbal de înaltă clasă. Faptul că joacă FC Barcelona cu Real Madrid este de mai mică importanţă, pentru că Alexandra nu se pricepe foarte tare la fotbal, nu înţelege fazele şi schemele de atac şi nici nu este la curent cu evoluţiile jucătorilor. Dar, spre satisfacţia soţului, încearcă să fie o microbistă dedicată, urmărind fiecare partidă şi încercând să înveţe tainele acestui sport.

Băieţii de la Hotel FM, reprezentanţii noştri la concursul Eurovision de luna viitoare, au un motiv foarte personal să urmărească meciul de la TVR 1. David, Gabriel şi Alex nu sunt microbişti înfocaţi, dar vor fi în faţa micului ecran la meciul de miercuri pentru a studia atmosfera din tribunele unei asemenea partide din Liga Campionilor. Va fi un mod de a se antrena psihic pentru atmosfera care îi va aştepta şi pe ei în 12 mai, la Dusseldorf, când vor evolua în faţa a circa 25.000 de spectatori şi a peste 20 de milioane de telespectatori din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.