Un nou Cerb de Aur, un nou scandal

Nici n-am incheiat bine scandalul provocat de Eurovision, ca vine un altul la rind. Cu maxima discretie, TVR ne anunta ca a desemnat deja la reprezentantii Romaniei la festivalul de la Brasov: „Jasmine, Nadine si The Marker au cistigat preselectia organizata de TVR in data de 7 iulie pentru desemnarea reprezentantilor României la editia 2009 a Festivalului Cerbul de Aur”.

Au cistigat? Cind au cistigat? Zilele trecute vedeam inca derulandu-se pe ecran promo-ul pentru inscrierile la Cerb. Gata? S-au terminat? Ba nu, s-au desemnat si cistigatorii. Incredibil, cit de rapid se poate misca TVR cind are de ingropat ceva.

„La preselectie s-au inscris 100 de concurenti români, dintre care 12 au fost selectati pentru auditia care a avut loc pe data de 7 iulie. Cei trei cistigatori au concurat cu artisti precum: Mihai Radu, Tatiana Cerga, Tabassco feat Ovi, Trupa 112, Crayz Win, Dora, Irina Popa, Souncheck, Ramona Hanganu.” Cine i-a selectat si cum? Au stins lumina si i-au pus sa scoata cateva mieunaturi? Cei care au avut mai putini basi in voce au fost pusi sa faca un pas in fata? Ca dupa numele care ne reprezinta astea par a fi criteriile.

„Preselectia a fost filmata si ar putea constitui subiectul unei emisiuni viitoare la TVR.” Ar putea constitui? Dar cu transparenta fata de fraierii care inca va baga bani in buzunar cum ramane? Dupa atitea serii de scandaluri de la editiile Eurovision si Cerb am crezut ca TVR si-a atins maximul de aroganta si sfidare. Dar nu, nici pe departe. Daca va purtati frumos si butonati in fiecare seara cu sirg pe canalul public, poate se indura bosii din turn sa va dea cu lingurita cite o portie de carnita frageda de Cerb.

Ca sa nu va mai obosesc cu prezentarile celor trei castigatori, faceti cunostinta cu ei aici.

Cine organizeaza anul acesta nu stim. Dar stim cine a facut parte din juriul preselectiei: Alexandra Cepraga (presedinte juriu), Andrei Kerestely, Petre Nastase, Titus Munteanu, Virgil Popescu, Marian Ionescu, Gabriel Cotabita, Paula Seling si… surpriza: Ionel Tudor. Cine o mai fi si asta? Cum vedeti, un cocktail de vechi si noi musterii ai acestor concursuri, unii dintre ei albi si curati ca lacrima.

Scandalul a si inceput

Dupa cum era de asteptat, solistii cu reala valoare s-au revoltat. Este si cazul Mariei Radu, al carei manager a reactionat printr-un comunicat de presa:
„Preselectia de anul acesta s-a soldat cu eliminarea unui artist care poate sta oricind pe o scena ca cea a festivalului de la Brasov. Juriul a considerat ca solisti fara experienta, care nu s-au remarcat niciodata prin vreo prestatie deosebita, merita sa reprezinte Romania”, spune Mihai Mitran.

Managerul Mariei Radu acuza juriul ca a transformat preselectia intr-o intrecere de genul „care cedeaza mai mult din cistigul promis. Surse din interior ne-au spus ca motivul invocat ca un argument subtire si aberant a fost: «Piesele nu sunt tocmai bine alese»… Aberant, deoarece atit «I will survive», cit si «All this time»¬ sunt piese dificile din punct de vedere vocal, iar Cerbul este un concurs de interpretare, nu de creatie. Ce vor inventa oare data viitoare…!?”, se intreaba Mitran.

One thought on “Un nou Cerb de Aur, un nou scandal

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.