Un mesaj trimis într-o sticlă şi-a găsit destinatarul

mesaj

Un mesaj trimis într-o sticlă a făcut legătura între doi adolescenţi aflaţi de-o parte şi de alta a Oceanului Atlantic, la trei ani după ce a fost lansat, relatează BBC.

Sean Smith, în vârstă de 16 ani, a trimis un bilet în timp ce se afla cu părinţii în vacanţă în Rhode Island (SUA), în 2018.

El a scris: „Este Ziua Recunoştinţei. Am vârsta de 13 ani şi vizitez rude în Rhode Island. Sunt din Vermont. Dacă este găsit, trimiteţi e-mail la messageinabottle2018@gmail.com”.

Trei ani mai târziu, sticla a fost găsită la 3.200 de kilometri distanţă. Christian Santos, în vârstă de 17 ani, a descoperit-o în apele insulelor Azore, arhipelag portughez din Atlantic.

El a declarat pentru Bostin Globe că a văzut sticla în timp ce se afla la pescuit cu vărul lui într-o zonă unde apa nu era adâncă, unde, de obicei, adună gunoaie.

„Am luat-o şi m-am uitat înăuntru şi acolo se afla o hârtie. Mi s-a părut interesant şi am mers să o arăt mamei”, a povestit el. Mama lui, Molly Santos, i-a spus că mesajul era din apropiere de Massachusetts, unde Christian s-a născut şi a trăit înainte de a se muta în Azore.

Curioşi să afle mai multe despre autorul mesajului, Christian şi mama lui au decis să urmeze instrucţiunile din sticlă. Ei au trimis un e-mail, dar nu au primit răspuns pentru că Sean uitase de mult de sticlă şi nu îşi mai verifica adresa.

Într-un final, mesajul a ajuns la el. Mama lui Christian a anunţat descoperirea pe reţelele de socializare, săptămâna trecută, şi a generat interes.

O săptămână mai târziu, Sean a văzut ştirea despre mesajul lui. A fost uimit, a povestit el pentru CBS News. Împreună cu familia, a lansat în 2018 mai multe sticle cu mesaje. „Unele dintre ele au fost găsite nu mult după aceea, dar doi ani şi jumătate mai târziu am uitat complet că am făcut asta”, a mai afirmat Sean.

Cât despre Christian Santos, el a spus că va încerca să menţină legătura. „Este o întâmplare specială”, a adăugat Sean Smith.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.