Un copil de 3 ani din Mangalia a fost sfâșiat de câinele familiei

sfâşiat

Un copil în vârstă de 3 ani, din orașul Mangalia, județul Constanța, a murit joi, după ce a fost atacat şi muşcat de câinele familiei. Animalul era dintr-o rasă periculoasă. Cazul este anchetat pentru două capete de acuzare.

Autorităţile au fost alertate prin 112 de către tatăl copilului. După ce micuțul a fost mușcat de câine, tatăl său l-a transportat la Spitalul Municipal din Mangalia, dar medicii n-au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Din primele cercetări efectuate a reieşit că, în timp ce bunica micuțului încerca să-i dea mâncare câinelui din rasa Presa Canario, ce se afla într-un ţarc, copilul s-ar fi strecurat pe lângă ea, ajungând în țarc, scrie Agerpres. Animalul l-a atacat şi muşcat înfiorător.

Potrivit unor site-uri de specialitate, Presa Canario este un câine cu un caracter puternic şi agresiv înnăscut, având nevoie de un stăpân care să ştie să-l domine. Presa Canario este un câine cu potențial pericuos, nerecomandat persoanelor fără experiență.

Anchetatorii fac cercetări atât pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, cât şi cu privire la respectarea regimului de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa, câinele din rasa Presa Canario este înregistrat în Registrul de evidenţă al câinilor cu stăpân.

„În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, totodată fiind efectuate verificări referitoare la respectarea prevederilor OUG 55/2002 privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi”, se menţionează în comunicatul IPJ Constanţa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.