Ucraina şi-a desemnat reprezentantul la Eurovision 2023

ucraina

Ucraina, aflată în mijlocul unui război care o împiedică să organizeze Eurovision Song Contest în 2023, şi-a desemnat reprezentantul.

Ucraina a câştigat concursul muzical anul trecut, dar nu a renunţat să fie prezentă la următoarea ediţie şi şi-a ales deja reprezentantul, transmite EFE.

„Ucraina a vorbit! (grupul) TVORCI a câştigat „Vidbir”, programul pe care (televiziunea ucraineană) UA:PBC l-a folosit pentru a selecta un participant la Eurovision Song Contest”, a anunţat pe pagina sa de internet organizatoarea concursului muzical.

TVORCI, un grup de muzică electronică, este format din doi prieteni – Jefferey şi Andrii – care s-au cunoscut în 2018, în timp ce studiau la Universitatea Naţională de Medicină din Ternopil, din vestul Ucrainei, potrivit organizatorilor, citaţi de Agerpres.

Muzica grupului s-a bucurat până acum de succes în interiorul graniţelor Ucrainei, cu patru albume şi câteva single-uri lansate.

Acum, ei vor călca pe urmele câştigătorilor ediţiei din 2022 ai Eurovision, compatrioţii lor, Kalush Orchestra, şi vor face deplasarea la Liverpool, adaugă sursele.

Un total de 37 de ţări vor participa la ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest, organizată de European Broadcasting Union (EBU), şi care se va desfăşura între 9 şi 13 mai la Liverpool.

https://www.youtube.com/watch?v=ZxDEwIyJap8

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.