In noua grila, TVR pune accent pe informaţie şi divertisment

Televiziunea Română este în plin proces de redefinire a misiunii sale de serviciu public, principala direcţie strategică de dezvoltare vizând, pe termen lung, atragerea de public nou, au anunţat reprezentanţii TVR miercuri, într-o conferinţă de presă. Noile grile pun accent pe informaţie şi divertisment de calitate.

Fidelizarea publicului tradiţional şi cooptarea unor noi nişe de audienţă se vor face atât prin producţii cu plus-valoare pe piaţă şi vedete cu priză la public, cât şi prin proiecte corporate integrate, interactive. „Avem, la ora actuală, cele mai bune talk-show-uri culturale şi educative de televiziune din România – Garantat 100%, Profesioniştii, 50 de minute cu Pleşu şi Liiceanu, dar şi cele mai bune seriale de pe piaţă – Anatomia lui Grey, CSI Crime şi Investigaţii, serialele coreene. Vom sublinia în continuare această diferenţă pe piaţa media, dar nu numai prin producţii editoriale, ci şi prin diverse proiecte care să coopteze publicul în mod inteligent, în special pe cel tânăr„, a declarat Alexandru Lăzescu, Preşedinte-Director General al TVR.

Interactivitatea şi dezbaterile publice menite să încurajeze jurnalismul responsabil, de calitate se numără printre prioriăţile televiziunii publice, a precizat Lăzescu.

Noile grile de programe pentru principalele noastre canale, TVR 1 şi TVR 2, sunt începutul unui proces mai îndelungat de împrospătare a producţiilor TVR„, a spus Dan Radu, Director de Producţie Editorială şi Programe. „Vom continua să închegăm în jurul brandului TVR un nucleu de programe, vedete şi filme care să ne diferenţieze într-un peisaj media în care credibilitatea jurnalismului s-a erodat„, a subliniat Radu.

Printre emisiunile noi din grila TVR 1 se numără Perechea potrivită, cu Raluca Moianu, Televiziunea copiilor, o emisiune ce poartă semnătura realizatorului Titus Muntean, Cu ochii’n 4, un program de anchete şi reportaje.

Noutăţile grilei TVR 2 – care este redefinit ca un post pentru oameni activi, cu puţin timp liber, dar care recurg la TV pentru a se relaxa, distra şi informa – numără programe precum emisiunea duminicală prezentată de Mihai Dobrovolschi, Dobro Urban, show-ul lui Constantin Trofin, numit La mustaţă, Aeroshow – cu Andrei Lucescu şi Mihai Grecea, Supravieţuitor în jungla urbană, cu instructorul de arte marţiale Sorin Lupaşcu, Hobbyceiuri – o emisiune de reportaje despre oameni şi pasiunile lor.

În materie de filme, TVR 2 vine cu o noutate: serialul chinezesc Regele Qian – o poveste plină de aventură a unui traficant de sare care ajunge rege -, care va fi difuzat în premieră în România, începând cu 28 martie.

Alexandru Lăzescu este Preşedinte-Director General al TVR din iulie 2010. Principalele obiective ale lui Lăzescu sunt: redresarea financiară a TVR, definirea unei identităţi clare a canalelor şi atragerea de fonduri europene pentru digitalizarea arhivei TVR şi pentru crearea unei platforme interne de formare profesionială.

 

• In acest weekend,

Iuliana Tudor revine la O dată-n viaţă cu un sezon nou al emisiunii

Vineri, 18 martie, ora 21.00

Sezonul cu numărul 8 al emisiunii O dată-n viaţă debutează în data de 18 martie 2011, la TVR 1. În transmisiune directă, începând cu ora 21.00, Iuliana Tudor vă invită, în calitate de gazdă a emisiunii, la spectacolul eveniment care marchează şi lansarea grilei noi a postului.

Protagoniştii ediţiei speciale O dată-n viaţă vor fi Raluca Moianu (Perechea potrivită, TVR 1), Constantin Trofin (La mustaţă, TVR 2) şi invitata specială, Loredana, cu o apariţie unicat, într-un microrecital.

Ca întotdeauna la prima ediţie a sezonului, va lipsi elementul competiţie (telespectatorii nu vor vota); cazurile sociale vor fi prezente doar din cea de-a doua emisie, când vor fi prezentate din nou poveştile de viaţă sosite la redacţie, cărora echipa emisiunii va încerca să le găsească o rezolvare, aşa cum face de şapte sezoane.

Actorii Maria Buză şi Marius Rizea îi vor readuce în casele dumneavoastră pe Floarea şi Gheorghe, iar Orchestra „Lăutarii” şi maestrul Nicolae Botgros vă pregătesc surprize muzicale inedite.

Titus Munteanu deschide Televiziunea copiilor

Sâmbătă, 19 martie, ora 10.35

Realizatorul Titus Munteanu revine cu o nouă emisiune la TVR 1, desfăşurată sub forma unui show de divertisment cu copii. Televiziunea copiilor va fi „o televiziune în televiziune”, care va emite în fiecare sâmbătă dimineaţă, de la 10.35, timp de o oră şi jumătate. Ea va da posibilitatea copiilor de a deveni prezentatori de ştiri, reporteri tv, redactori, operatori şi, nu în ultimul rând, solişti vocali sau prezentatori de divertisment. Pentru toate aceste meserii, profesionişti consacraţi şi-au arătat disponibilitatea de a pregăti copiii şi de a le deschide apetitul pentru munca în televiziune.

Telespectatorii vor putea urmări rubrici de ştiri, meteo şi sport, prezentate de copii, într-o manieră specifică vârstei lor, copiii-reporteri vor fi peste tot, chiar şi în conferinţele de presă ale celor mari, atacând aceleaşi subiecte, iar talentaţii la muzică se vor lupta în concursul „Şcoala minivedetelor”să câştige inimile juriului format din Liliana Ştefan, Aurelian Temişan şi Sanda Cepraga. Rubrici precum „Competiţia animalelor de companie”, „Cupluri inedite” sau „Concurs naţional de invenţii” se vor regăsi şi ele în Televiziunea copiilor.

Iulian Stelian şi Codrin Nane sunt prezentatorii principali la Televiziunea copiilor, Cosmina Mârza şi Andrei Vizireanu prezintă ştirile, Ioana Turcescu şi Alex China sunt reporteri speciali, iar printre reporteri se mai numără Alex Bittman, Jenifer Dumitraşcu sau Ana Maria Ilinca. În prima ediţie a emisiunii, telespectatorii vor putea urmări un interviu inedit cu Brânduşa Novac, directoarea Circului de Stat, vor face cunoştinţă cu un alt fel de Rolling Stones, vor asista la un concurs de muzică uşoară şi se vor amuza pe seama „cârcotaşilor” emisiunii – fetiţa Carla, de şase ani, şi păpuşa Carambol, creată special pentru Televiziunea copiilor.

Ne vedem la TVR – ediţie despre cupluri şi Eurovision

Sâmbătă, 19 martie, ora 17.00

 

Din 19 martie, Marina Almăşan revine cu emisiunea sa, Ne vedem la TVR, de la ora care a consacrat-o: de la ora 5 (p.m.). Prima ediţie a noului sezon va avea ca temă problemele legate de alegerea partenerului de viaţă, invitaţi fiind soţii Cornelia şi Lupu Rednic, respectiv Liana Stanciu şi Mihai Georgescu (Miţă de la Bere gratis).

În aceeaşi ediţie, Marina Almăşan va aduce ultimele informaţii legate de Eurovision: turneele de promovare ale băieţilor de la Hotel FM în Chişinău, Sofia şi Roma şi noutăţile de la întâlnirea şefilor de delegaţii (ce a avut loc în această săptămână, la Dusseldorf). Totodată, va fi difuzat un scurt reportaj de la lansarea colecţiei firmei de moda INEDIT din Satu-Mare (cea care a îmbrăcat-o pe Paula la Eurovision), eveniment la care a fost lansată şi ţinuta oficială a delegaţiei României la Dusseldorf în luna mai.

Invitata de onoare este Poli Genova, reprezentanta Bulgariei la concursul Eurovision din acest an. Ea va fi prezentă în emisiune cu trupa ei şi va interpreta piesa cu care va evolua în cea de-a doua semifinală Eurovision, la fel ca România.


 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.