TVR 2 lansează campania „Citeşte Româneşte”

TVR 2 lansează campania „Citeşte Româneşte”, dedicată promovării literaturii româneşti şi a scriitorilor români contemporani. Campania se derulează pe TVR 2 şi online, pe pagina de Facebook a acestui post. 
image

În cadrul campaniei, TVR 2 va difuza săptămânal – sâmbăta, după filmul de Oscar – o emisiune în care va fi prezentat un scriitor român contemporan şi cea mai nouă carte a sa. 

Programul este prezentat de Ioan Buduca – eseist, publicist şi critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România. „Ne propunem să creştem interesul telespectatorilor pentru literatură şi scriitorii români contemporani şi să-i îndemnăm la lectură”, a declarat Ioan Buduca, prezentatorul emisiunii. „Campania este parte a misiunii publice a TVR de educare a publicului şi de promovare a valorilor româneşti autentice”, a adăugat Buduca. 

La sfârşitul fiecărei luni, TVR va organiza un concurs cu premii constând în cărţi cu autograf din partea autorilor prezentaţi.

Prima ediţie va fi dedicată scriitorului Radu Aldulescu şi volumului său „Cronicile Genocidului” şi va fi difuzată sâmbăta aceasta, după filmul de Oscar, la TVR 2.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.