Traian Basescu: După ce termin mandatul mă voi ocupa de Mişcarea Populară. Se strâng semnături pentru crearea partidului Mişcarea Populară

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că la referendum este un răspuns validat pe care actuala majoritate nu îl recunoaşte şi principalul obiectiv al oricărui politician responsabil este să arate că nu se poate trece pentru un referendum validat.

Declaraţiile preşedintelui în emisiunea „După 20 de ani” de la Pro TV (Mediafax):

Nu am niciun dubiu că statele trebuie să-şi asigure un nivel de capacităţi de a supraveghea siguranţa care să fie în pas cu cei care atentează la siguranţa cetăţenilor. SRI poate monitoriza corespondenţa românilor dacă are mandat.
image

FOTO: Cristina Nichitus, Mediafax Foto

Eu nu am un pact de coabitare cu USL, cu Parlamentul, dar preşedintele şi Guvernul trebuie să coopereze pentru că altfel aruncăm ţara în aer.

Despre raportul MCV şi Schengen: Cred că în decembrie vom obţine un rezultat bun dacă Guvernul ia toate punctele care îi revin şi le rezolvă, inclusiv cele care vizează miniştrii cu dosar penal în instanţă, care trebuie să plece din Guvern. Am vorbit cu premierul despre acest lucru acum vreo 3 săptămâni şi mi-a spus că lucrurile se vor rezolva. Este clar că există nişte sensibilităţi politice. Se pare că liberalii ţin foarte mult la Fenechiu în Guvern.

Nu putem spune că statul român a rămas indiferent la corupţie şi că instituţiile statului nu lucrează. Sunt de acord că partidele au stricat criteriile de merit la angajări. Tinerii nu au nicio şansă când vin în contact cu interesele partidelor de a-şi răsplăti lipitorii de afişe. Partidele nu realizează că pierd dacă pun oameni neperformanţi în posturi importante. Cred că acest tip de corupţie afectează cel mai mult.

După ce termin mandatul mă voi ocupa de Mişcarea Populară. Se strâng semnături pentru crearea partidului creat de Mişcarea Populară. Nu mă puneţi să vorbesc despre sondaje.

Când cursul se depreciază iese la TV Vasilescu, când se apreciază iese Isărescu. În funcţie de cine iese ştim că e bine sau rău. dacă o bancă mi-ar da bani să cumpăr teren agricol aş lua un credit, pentru altceva nu. Mi-ar plăcea să am o fermă de 200-250 de hectare, unde să fac livadă.

Discuţiile mele cu premierul sunt extrem de deschise. Vorbim destul de des, de cel puţin 2-3 ori pe săptămână, şi ne şi întâlnim. Nu e vorba despre o reevaluare, ne ştim foarte bine unul pe altul, nu cred că ne schimbăm punctele de vedere, dar politica ne-a obligat să colaborăm.

Despre regionalizare:Trebuie avută mare grijă cu aceste regiuni. Dacă ei se gândesc că vor face parlamente regionale, preşedinţi regionali, statul se transformă în

stat federal. Mare grijă, domnilor politicieni, România este stat unitar!

Despre căsătoria între homosexuali: Eu sunt de acord cu libertatea fiecărui om să facă ce vrea cu viaţa lui, inclusiv cu aceasta, pentru că ce facem fiecare între pereţii casei este problema noastră. A reglementa acest lucru prin Constituţie este o mare greşeală. Fiecare este liber să facă ce vrea cu viaţa lui. Eu sunt creştin ortodox şi respect perceptele creştinismului şi ortodoxiei.

Citeste totul aici

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.