Teodora Popa, voluntar în Satul Copiilor din Bucureşti

SOS Satele Copiilor este un loc unde trăiesc, împreună, 1000 de copii – fraţi din familii diferite. Părinţii, săraci, nu îi pot îngriji, aşa că cei mici locuiesc în alte case, în familii improvizate. În Satul Copiilor din Bucureşti, o mamă socială are grijă de şase copii, pregătindu-le mâncarea, ajutându-i la teme, făcând curăţenie şi toate celelalte treburi din găspodărie. Din fericire, există voluntari care sar în ajutor.

Tineri sau nu, voluntarii care vin să aibă grijă de copiii din sat se aleg cu ceva: învaţă să fie părinţi. Teodora Popa, prezentatoarea Telejurnalului de prânz de la TVR 1, a fost voluntar în campania Ştirilor TVR „Ajută România!”, iar reportajul realizat de ea, despre voluntarii SOS Satele Copiilor, poate fi urmărit luni, 7 octombrie, la Telejurnalul de la ora 20.00, la TVR 1.

Teodora Popa era deja „antrenată” să fie mamă când a ajuns să fie voluntar în Satul Copiilor din Bucureşti. Teo are doua fetiţe – Ilinca şi Emilia – care merg deja la şcoală. Nu se plânge că îi e greu să aibă grijă de ele, dar îşi imaginează că, atunci când ai şase copii, e de trei ori mai complicat decât îi este ei acasă. Aşa că ajutorul pe care l-a dat mamei sociale, ca voluntar, a venit mănuşă! Teodora a dat o mână de ajutor în bucătărie, a făcut lecţii cu copiii şi le-a supravegheat pe fetiţele din familie la orele de balet, după-amiază.

Emilia şi Ilinca, fetele Teodorei, au mers şi ele în Satul Copiilor, împreună cu mama lor. Le-au dus copiilor din casă câteva dintre jucăriile lor.

„Le-am luat pe fetiţele mele la copiii de la SOS Satele Copiilor ca să le obişnuiesc cu ideea de a dărui, de a da necondiţionat. Am mai fost cu ele, cu altă ocazie, la o familie cu doi copii, dar acum a fost cu totul altceva, pentru ca aceşti copii nu-şi aveau părinţii lângă ei. Impresia asupra lor a fost una puternică. Mă întreabă dacă mama lor nu doarme niciodată cu ei… Au înţeles că le-am făcut o bucurie celor mici doar pentru că am petrecut puţin timp cu ei şi vor să revenim. Ceea ce vom face!”, este convingerea Teodorei, după experienţa de voluntariat pe care a trăit-o.

„Am plecat de la aceşti copii cu sufletul împăcat, pentru că am putut să le dăruiesc o bucăţică din sufletul şi timpul nostru, fie şi pentru câteva ore. Nu am făcut nimic deosebit faţă de ceea ce fac în fiecare zi ca mamă, dar pentru ei a însemnat foarte mult. De altfel, emoţia şi bucuria împărţite cu micuţii au mai schimbat ceva: fetiţele mele preţuiesc mai mult ceea ce au”, mai spune jurnalista.


Sunt 40 de voluntari care le ajută constant pe mamele din Satul Copiilor din Bucureşti la îngrijirea micuţilor de care părinţii lor nu se pot ocupa. Ei construiesc pentru aceşti copii un viitor mai bun. Sunt oamenii care, în felul lor, „Ajută România”. Povestea lor, văzută prin ochii Teodorei Popa, poate fi văzută luni seară, la TVR 1, la Telejurnalul de la ora 20.00.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.