Teatrul Timişoara reia spectacolele cu public, în sală, cu piesa ‘M-am hotărât să devin prost’

teatrul timişoara

Teatrul Naţional Timişoara (TNTm) reia spectacolele cu public în sală, din luna mai, prima reprezentaţie fiind „M-am hotărât să devin prost”, după romanul lui Martin Page, care va avea loc pe 8 mai, de la ora 19,00, în sala mare.

După o jumătate de an în care întâlnirea cu spectatorii a avut loc exclusiv în spaţiul virtual, în contextul epidemiologic, prin transmisiuni în direct ale spectacolelor din repertoriul său, TNTm vine cu o revanşă în faţa iubitorilor de teatru, pe parcursul lunii mai.

Astfel, duminică, 9 mai, va fi prezentat spectacolul „Cercurile încrederii” de Radu Popescu, cu care se deschide Sala 2. Vor urma vineri, 14 mai, tot la Sala 2, „Freak show”, un one-man show semnat de Florin Piersic Jr, iar duminică, 16 mai, la Sala Mare, „Mătuşa Julia şi Condeierul”, după Mario Vargas Llosa. Vineri, 21 mai, la Sala 2 va fi prezentat spectacolul „Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese” de Radu Iacoban, spectacol prezentat publicului pentru prima dată în formula live, transmite TNTm într-un comunicat remis Agerpres.

Finalul lunii aduce şi prima premieră a anului, un spectacol încărcat de emoţia şi tensiunea aşteptării, pe care TNTm l-a pregătit în perioada precedentă: „Zorba”, după celebra poveste a lui Nikos Kazantzakis. Spectacolul, semnat de regizoarea Mihaela Lichiardopol, traduce în limbaj teatral marea sensibilitate a frumoasei poveşti cretane şi, totodată, repune în discuţie câteva dintre constantele unei lumi care nu s-a schimbat chiar atât de mult pe cât ne-ar plăcea să credem: violenţa, însingurarea, dar şi iubirea ca forţă motrice, ca forţă vitală şi catalizator al speranţei.

Premiera este programată vineri, 28 mai, la Sala Mare a Teatrului Naţional, fiind urmată de a doua reprezentaţie sâmbătă, 29 mai.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.