Teatrul National Bucuresti, dat in judecata de actori

Peste 40 de angajati, printre care actorii Ilinca Tomoroveanu, Ileana-Stana Ionescu si Carmen Stanescu, au dat in judecata Teatrul National Bucuresti, cerand instantei Tribunalului Bucuresti sa oblige institutia de spectacole, dar si Ministerul Culturii sa le plateasca sporul de fidelitate, scrie Ziua veche.ro.

Directorul adjunct economic Constantin Vanatoru si Viorica Boticiu au chemat in judecata Teatrul National Bucuresti, dar si Ministerul Culturii si Patrimoniului National, in decembrie 2008, pentru neplata sporului de fidelitate.

Foto: studioulfotografic.files.wordpress.com

La actiunea lor au facut cereri de interventie si Ilinca Tomoroveanu, Nicolae Scarlat, Ioan Alemnaritei, Dana Stoichitescu, Viorel-Cristian Boca, Dan-Marius Stoichitescu,Valeriu Bercu, Laurentiu Ocheana, Andrei Bathori, Marian Neagu, Vasile Gheorghe, Maria Anton, Corneliu Ciolac, Elena Koszar, Julien Mihaiescu si Corina Boca. Regizorul Nicolae Scarlat, care a fost director adjunct al Teatrului National Bucuresti, a declarat pentru Mediafax ca el, impreuna cu mai multi actori au dat in judecata Teatrul National Bucuresti, deoarece institutia nu le-a platit, in urma cu cativa ani, sporuri specificate in contractul de munca.

„Era vorba de sporuri de fidelitate, acordate conform contractului colectiv de munca, incheiat cu ani in urma”, a spus acesta, mentionand ca, la momentul respectiv, aceste sporuri nu au fost acordate deoarece Ministerul Culturii nu ar fi avut fonduri pentru asemenea cheltuieli. Procesul a fost deschis, potrivit acestuia, in urma cu un an si jumatate. Initial, Tribunalul Bucuresti a respins actiunea, in aprilie 2009. Curtea de Apel Bucuresti, insa, a admis recursurile angajatilor si a decis rejudecarea procesului.

Citeste totul aici

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.