SRTv, obligata de contractul cu Universal sa cumpare toate serialele

Sa mai spuna cineva ca mostenirea PSD nu este benefica pentru Romania: prin contractul incheiat cu Universal Studios, vechea Administratie SRTv, in frunte cu omul acestui partid, Valentin Nicolau, s-a angajat sa cumpere toate serialele, atata timp cat acestea sunt produse, scrie Florin Budescu pe StareaPresei.ro. Adica: daca anul acesta NBC Universal produce 10 seriale, SRTv e obligata sa le achizitioneze ca disperata pe toate!

FOTO: Realitatea.net

Televiziunea publică a semnalat, în repetate rânduri, că una dintre cauzele situaţiei financiare dificile prin care trece TVR ţine de o serie de contracte, în special din domeniul achiziţiei de drepturi de difuzare pentru sport, filme şi seriale, contracte aflate în derulare, dar semnate anterior preluării mandatului de către actuala conducere.

Universal Studios International a dat în judecată TVR

Printre cele mai costisitoare angajamente financiare asumate de către TVR este cel de achiziţii de licenţe pentru filme încheiat cu NBC Universal. Acest contract, care a început să se deruleze în 2004, conţine şi unele clauze dure pentru TVR, cum ar fi obligaţia de a cumpăra seriale atâta vreme cât acestea sunt produse.

Citeste totul aici

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.