Silvia Serban a folosit 150 de nasturi pentru rochia de bal purtata de Adina Galupa


Silvia Serban a folosit 150 de nasturi in rochia de bal pe care o va imbraca Teresa Elefterios- personajul interpretat de Adina Galupa, in primul episod din „Aniela”.

Silvia Serban a folosit detalii masculine pentru rochia purtata de Adina Galupa, deoarece si-a dorit sa puna in evidenta trasaturile de caracter ale personajului ei, Teresa Elefterios:

Belle Epoque este intr-adevar o perioada frumoasa, bogata in detalii inepuizabile pentru decoruri, costume, dar si pentru dezvoltarea caracterelor personajelor. Ceea ce mi s-a intamplat si mie cu rochia Adinei. E o rebela, se impotriveste corsetului si epocii. De aceea am decis si eu sa incarc rochia cu multi nasturi, ca detaliu masculin, iar trena rochiei aminteste de o mantie barbateasca. Sursa de inspiratie a fost evident rochia de bal din acea perioada.

Cum personajul Adinei nu este casatorit, regula spune ca trebuie sa poarte rochie deschisa la culoare, asa ca am ales un canvas crem, cu usoare irizatii de verde foarte deschis, material pe care l-am preferat in locul dantelei sau voalului tocmai pentru a o scoate din zona foarte feminina. Cam 150 de nasturi imbracati in tull si cam tot atatia metri de banda de rips si catifea au contribuit, cred eu, la un costum „timeless”, in functie de decorul in care este asezat„, marturiseste designer-ul.

Adina Galupa a ramas impresionata de actualitatea rochiei, desi aceasta indeplineste conditiile epocii si se potriveste manusa personalitatii personajului ei:

Cand am vazut-o la prima proba de costume era intr-o forma bruta, nu prea imi dadeam seama cum o sa arate si am crezut ca va fi o rochie normala de epoca. Dupa aceea, prin detalii si accente foarte bine plasate, a devenit o rochie superba. As purta-o si in ziua de azi la un eveniment mai sofisticat. Este o mare onoare pentru mine sa port aceasta creatie”, spune Adina Galupa.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.