Shakira plăteşte 20 de milioane de euro în Spania pentru fraudă fiscală

Shakira

Starul muzicii pop Shakira, acuzată de fraudă de fiscul spaniol, a plătit. Este un delict care în Spania se poate pedepsi cu până la doi ani de închisoare. Câmtăreaţa a plătit taxe de peste 20 de milioane de euro, transmite AFP.

Shakira, datorii uriaşe la fiscul spaniol

Cotidianul catalan El Periodico a scris, citând o sursă, că artista columbiană a plătit această sumă…

… pentru a acoperi datorii reclamate de fiscul spaniol…

Suma corespunde taxelor datorate pentru anul 2011, explică Mediafax. Fiscul spaniol a depus o plângere oficială la instanţa competentă din Barcelona. Instituţia a acuzat-o pe Shakira pentru neplata taxelor. Aceasta a dus la deschiderea unei anchete, a declarat Jose Miguel Company, purtător de cuvânt din partea procuraturii. Plângerea vizează taxe neplătite din perioada 2012 – 2014.

Shakira se apără. A fost în străinătate!

Deşi locuieşte în această ţară de mulţi ani, cu partenerul său de viaţă, jucătorul de fotbal Gerard Piqué, Shakira a explicat că, în toată această perioadă, a avut foarte multe deplasări în străinătate şi că veniturile sale au provenit din concerte pe care le-a susţinut în afara Spaniei. De asemenea, Shakira s-a mutat oficial în Spania abia în 2015, până atunci având reşedinţa în Bahamas.

Însă fiscul spaniol a informat-o că, dacă locuieşte mai mult de 183 de zile în această ţară, este obligată să o declare ca reşedinţă fiscală şi să plătească impozite ca toată lumea.

Avocatul cântăreţei spune că este vorba de o „diferenţă de criterii şi nu de o fraudă fiscală”, însă autoarea hitului „Chantaje” risca o pedeapsă de până la doi ani de închisoare.

Multiple distincţii

De-a lungul carierei, Shakira a primit numeroase distincţii, printre care două premii Grammy şi 13 Latin Grammy, şi a fost nominalizată la premiile Globul de Aur în 2007, pentru melodia „Despedida”, inclusă pe coloana sonoră a filmului „Dragoste în vremea holerei”, de Mike Newell.

Printre cele mai reuşite colaborări ale cântăreţei au fost cele cu Beyonce şi Wyclef Jean, pentru piesele „Beautiful Liar” şi „Hips Don’t Lie”.

Cel mai recent album de studio al său, al 11-lea, intitulat „El Dorado”, a fost lansat în mai 2017. Albumele Shakirei s-au vândut în peste 70 de milioane de copii pe plan mondial.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.