Scrisoare de la Moş Manole

 Cum şi-a făcut debutul artistic în calitate de colindător unul dintre cei mai reprezentativi actori ai tinerei generaţii şi alte lucruri de sezon.

Uneori moşul nu doar primeşte scrisori, ci găseşte timp să şi scrie. E drept că în cazul de faţă nu este vorba despre Moş Crăciun, ci despre „moş” Manole. Marius Manole. El ne-a scris cum şi unde îşi petrece sărbătorile, scopul şi durata vizitei.

Cunoscutului actor al Naţionalului bucureştean moşul cel adevărat i-a adus ceea ce-şi dorea cel mai mult: o vacanţă paşnică într-un loc drag, unde chiar a nins puţin, dar, din păcate nu s-a aşternut zăpada groasă „de mai an”, căci nici iarna nu mai e ce-a fost. Exersându-şi stilul epistolar, Manole, care e cunoscut mai degrabă ca un blogger neobosit, s-a gândit să „întocmească” către cititorii noştri şi spectatorii lui o scrisoare ca la carte, în dulcele stil clasic – scrie Gabriela Lupu in Romania Libera.  Iat-o:

„Dragii mei,

Pentru mine Crăciunul şi Anul Nou sunt unele dintre cele mai frumoase „întâmplări” de peste an, unele din rarele momente când pot să-mi iau liber de la teatru sau de la filmări, să plec din Bucureşti şi să merg acasă, la Iaşi. Nu în fiecare an a fost posibil acest lucru. Din fericire, după o pauză de doi ani, iată-mă din nou de sărbători la Iaşi, alături de părinţii mei. Aşa că scrisoarea mea ar putea să înceapă, ca să dovedească faptul că e o scrisoare în toată regula, cu „Salutări din Iaşi! Eu sunt bine, sănătos, ceea ce vă doresc şi vouă”.

FOTO: romanialibera.ro

Dar, din păcate, din oraş nu prea mai înţeleg mare lucru. S-a schimbat mult de acum 10 ani de când am plecat eu în lume. S-au dărâmat clădiri, s-au construit altele, au dispărut bucăţi întregi din urbe, a apărut un alt oraş în mijlocul celui vechi, cei care sunt de pe aici ştiu despre ce vorbesc…În rest, e curat, frumos luminat, Miropolia domină peisajul, clădirea fostei mele facultăţi e în renovare, Teatrul Naţional, în reparaţii de ani buni, încă nu e terminat. Mi-e dor de sala mare a Naţionalului ieşean, e tare frumoasă. Nu mai spun că aici am pus piciorul pentru prima dată pe o scenă. În oraş umblă zvonul cum că la anul ar fi gata. Sper!…

Citeste totul aici

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.