Ruxandra Donose, invitata Eugeniei Voda la „Profesioniştii”

 Sâmbătă, 28 ianuarie, ora 22.50
Profesioniştii – invitată Ruxandra Donose

Fosta angajată Operei din Basel, a Operei de Stat din Viena, mezzosoprana Ruxandra Donose a renunţat şi a ales statutul de artist independent. Claudio Abbado, Sergiu Celibidache, Seiji Ozawa, Zubin Mehta sunt doar câţiva dintre dirijorii cu care a colaborat. Una dintre cele mai strălucitoare mezzosoprane ale momentului vorbeşte cu o fermecătoare naturaleţe despre nume legendare ale operei.

Prezentă în luna decembrie în România, pentru a susţine alături de Leontina Văduva şi Teodora Gheorghiu o serie de recitaluri de Crăciun în mai multe oraşe ale României, Ruxandra Donose este invitata Eugeniei Vodă la ediţia „Profesioniştii” din această seară.
Următorul invitat al realizatoarei Eugenia Vodă este profesorul Ioan Lascăr, ediţia fiind difuzată de TVR 1 pe 4 februarie.

• Duminică, 29 ianuarie, ora 22.55
Garantat 100% – cu Cătălin Ştefănescu

Mario Barangea, doctorand al Facultăţii de Filosofie a Universităţii Bucureşti, este invitatul lui Cătălin Ştefănescu la „Garantat 100%” .
Mario Barangea a făcut studii postuniversitare de management cultural, dar este şi absolvent al Cursului 98 de diplomaţie europeană. Este colaborator al publicaţiilor Ziarul de duminică, Steaua, Egophobia. Domeniile lui favorite de cercetare sunt antropologia culturală, istoria şi circulaţia ideilor, filosofie neoplatonică şi medievală, filologie.

Trupa Grimus vine să destindă atmosfera cu câteva melodii, responsabili cu muzica clasică sunt Roxana Moisanu şi Mladen Spasimovici. Acompaniament la pian – Puiu Pascu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.