Rusia ameninţă să blocheze YouTube

rusia

”Jandarmul” telecomunicaţiilor ruseşti Roskomnadzor a ameninţat miercuri YouTube cu blocarea, în cazul în care refuză să ridice o suspendare a unor conturi germane ale televiziunii publice ruse RT, din cauza difuzării unor informaţii false despre noul coronavirus, relatează AFP.

Autoritatea rusă a telecomunicaţiilor a anunţat că a cerut Google – firma-mamă a site-ului video – ”să ridice cât mai repede limitele impuse canalelor YouTube RT DE şi Der Fehlende Part”.

”Legislaţia prevede o suspendare totală sau parţială a accesului, dacă proprietarul platformei nu pune în aplicare un avertisment Roskomnadzor”, avertzează autoritatea.

Site-ul american de video al Google a blocat marţi conturile RT DE şi Der Fehlende Part, cu privire la încălcarea reglementărilor interne ale comunităţii, prin difuzarea unor ”informaţii false” despre noul coronavirus şi din cauză că a vrut să ocolească o suspendare a încărcării pe site.

Acesta este ”un act de agresiune informartică fără precedent din partea YouTube”, a reacţionat Ministerul rus de Externe, într-un comunicat difuzat în noaptea de marţi spre miercuri, în care acuză autorităţile germane de faptul că au ”încurajat în mod evident, char au insistat” în vederea acestei decizii.

”Obiectivul acestei agresiuni împotriva proiectelor holdingului rusesc este evident: să reducă la tăcere surse de informaţii care nu se înscriu într-un cadru media confortabil” pentru autorităţile din Germania, acuză diplomaţie rusă, care vede în acest lucru ”continuarea unui război informatic împotriva Rusiei”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.