Roger Waters (ex-Pink Floyd), de partea Rusiei, şi-a anulat concertele din Polonia

roger waters

Roger Waters, cofondator al formaţiei Pink Floyd, în vârstă de 79 de ani, şi-a anulat concertele planificate în Polonia.

Totul, pe fondul indignării pentru poziţia sa faţă de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, a informat presa poloneză, citată de AP.

Un oficial de la Tauron Arena, din Cracovia, unde Waters urma să susţină două concerte, în aprilie, a spus că acestea nu vor mai avea loc.

„Managerul lui Roger Waters a decis să se retragă… fără să ofere nici un motiv”, a declarat Lukasz Pytko, de la Tauron Arena Krakow.

Site-ul turneului „This Is Not a Drill”, al lui Waters, nu a enumerat concertele din Cracovia, programate anterior pentru 21-22 aprilie.

Consilierii locali din Cracovia urmau să voteze săptămâna viitoare o propunere, de a-l numi pe Waters persona non grata, exprimându-şi indignarea, în ceea ce priveşte poziţia muzicianului, faţă de războiul din Ucraina.

Waters i-a scris o scrisoare deschisă primei doamne ucrainene, Olena Zelenska, la începutul acestei luni, în care i-a acuzat pe „naţionaliştii extremi” din Ucraina, pentru că „au pus ţara pe calea acestui război dezastruos”.

El a criticat de asemenea Occidentul, pentru că a furnizat Ucrainei arme, dând vina în special pe Washington.

Waters a criticat şi NATO, acuzând Alianţa Nord-Atlatică de faptul că ar fi provocat Rusia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.