Regele care l-a păcălit pe Hitler, documentar despre Regele Mihai pe History Channel

Regele Mihai regina Elisabeta

History Channel difuzează în premieră un documentar intitulat „Regele care l-a păcălit pe Hitler”, despre Regele Mihai I al României și rolul său în scurtarea celui de-al doilea Război mondial. Documentarul este programat marţi, 22 august 2017,  la ora 21.00.

Regele Mihai I de România, stră-strănepotul Reginei Victoria a Marii Britanii și al Țarului Alexandru I al Rusiei, povestește în documentar eve­nimentele petrecute în august 1944, când a renunțat la alianța cu Germania, l-a arestat pe Mareșalul Antonescu și a trecut de partea Aliaților, imaginile fiind înregistrate de producătorul John Flo­rescu în cadrul unei sesiuni de discuții avute la reședința din București a fostului suveran.

Înregistrările au fost ținute într-un seif din Los Angeles în ultimii 13 ani și au fost dezvăluite în premieră public prin intermediul documentarului anul trecut, producția fiind cumpărată pentru difuzarea pe TV de History Channel UK în ianuarie 2017.

Una dintre marile povești nespuse ale celui de-al Doilea Război Mondial este dezvăluită de ultimul Șef de Stat din acele vremuri rămas în viață, Regele Mihai I al României.

“Am luat trenul spre Berlin să vedem ce ar fi rezervat cealaltă cale și am avut un prânz cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută.”

Documentarul „Regele care l-a păcălit pe Hitler” a fost de asemenea selectat în Competiția oficială la Pessac International Film Festival din Franța.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.