Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a refăcut Parcul Ioanid, arată superb

parcul ioanid

Unul dintre cele mai frumoase parcuri din Capitală a căpătat o înfățișare nouă. Parcul Ioanid a fost reabilitat.

Bănci și alei pietonale noi, gazon atent îngrijit și o mică fântână arteziană, în mijlocul lacului din parc. Așa arată acum Parcul Ioanid, unul dintre cele mai vechi din București.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat finalizarea lucrărilor de reabilitare a acestei zone de relaxare.

„Parcul Ioanid a căpătat o nouă față. După săptămâni de muncă intensă, acest loc s-a transformat într-un loc în care comunitatea din zonă se poate bucura de natură alături de cei dragi.

Înțeleg că deja se organizează campionate de tenis de masă, că cei mici bat mingea zilnic aici, că în acest parc toate generațiile se reunesc.

De astfel de spații avem nevoie în tot Sectorul 2. De locuri unde să ne adunăm împreună și să ne bucurăm de viață”, a scris Mihaiu, pe Facebook.
Parcul, monument istoric, are o suprafață de 10.000 mp și este amenajat pe locul fostului afluent al Dâmboviței, Bucureştioara.

Elementul principal al parcului este foișorul, situat de o parte a lacului, care domină mai ales prin înălțime. Există și o mică cascadă, grupuri de stânci care bordează lacul și un podet. Lacul este de mici dimensiuni și are formă organică.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.