Puterea credinţei, la România, te iubesc!

 

 “De Paşte, la România, te iubesc!, vom cunoaşte oameni care n-au avut nici o legătură cu image1_resizeDumnezeu, ba chiar erau atei, şi care, la un moment dat, au descoperit în ei o credinţă atât de puternică, încât s-au hotărât să renunţe la tot şi să se călugărescă. Îi vom vedea cum trăiesc, vor vorbi despre Dumnezeu, despre transformarea lor, despre cum este posibil să se întâmple acest lucru”, mărturiseşte Alex Dima, corespondentul Ştirilor ProTV care a vizitat trei locuri cu har pentru a realiza ediţia din 20 aprilie a emisiunii România, te iubesc!, difuzată de ProTV de la 18.00.

La Mănăstirea Râşca, un fost avocat şi poet a ales rasa monahală. Tot aici un călugăr întors din SUA construieşte o casă pentru bătrâni şi orfani, ajutat de un american, convertit la ortodoxie.

“Oamenii aceştia umblă prin sate, strâng ajutoare şi le dau mai apoi săracilor. Am participat la un moment extrem de emoţionant, în casa dărăpănată a unei bătrâne de 94 de ani, când, la lumina lumânărilor, se făceau rugăciuni în limba engleză, citite de pe smartphone”, dezvăluie Alex. “Mergem şi în Dobrogea, unde un fost director de bancă s-a călugărit şi a adus în mănăstire obiceiul rugăciunilor din Muntele Athos, dar ajungem şi în Belgia. Lângă oraşul Namur se fac rugăciuni în limba română, într-o mănăstire cumpărată de la catolici. Locului i-a dat suflet părintele Ciprian, un fost ofiţer la transmisiuni, inginer de profesie. L-am găsit cocoţat pe un stâlp. Şi de acolo, de pe stâlp, ne-a vorbit despre Dumnezeu. Nu din cărţi, ci din trăire”, declară corespondentul Ştirilor ProTV.

De Paşte, telespectatorii ProTV vor vedea încă o dată că Oamenii sunt lumina. 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.