Programele serii de 3 ianuarie dedicate lui Sergiu Nicolaescu la TVR 1

TVR 1 dedică programele serii de 3 ianuarie regretatul regizor, actor, scenarist și producător de film Sergiu Nicolaescu, plecat dintre noi astăzi.

Astfel, după Telejurnal, de la ora 21.05, telespectatorii TVR 1 îl vor putea urmări pe maestrul Sergiu Nicolaescu într-un interviu acordat Televiziunii Române în noiembrie 2011 și realizat de Georges Boisnard. Printre subiectele de discuție se numără și filmul Mircea, produs în 1989. Filmul pentru care Sergiu Nicolaescu semnează regia, dar joacă și rolul principal, cel al lui Mircea cel Bătrân, este programat în continuare la TVR 1, de la ora 21.15.

Acțiunea dramei în care Sergiu Nicolaescu îi are ca parteneri pe Adrian Pintea și pe Șerban Ionescu se petrece în 1393. Imperiul Otoman încearcă să cucerească toată Europa. În drumul turcilor, doar micul principat al Valahiei, condus de marele domnitor Mircea cel Bătrân, stă în cale. Ani de zile, acesta a luptat atât împotriva turcilor cât şi a altor cotropitori, menţinând independenţa ţării sale. Ajuns în amurgul vieţii, Mircea nu are de lăsat urmaşilor decât o singură moştenire, libertatea. Dar pentru asigurarea acesteia, trebuie să treacă de înfruntarea finală cu turcii…

De la ora 23.35, TVR 1 redifuzează o ediție de colecție a emisiunii Confesiuni, în care Iuliana Marciuc îl are ca invitat pe regretatul Sergiu Nicolaescu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.