Primul concert al Festivalului „George Enescu” 2015 – transmis în direct la TVR

Primul concert al Festivalului „George Enescu” 2015 – transmis în direct la TVR 2, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova, precum şi online pe TVR+ şi pe site-ul enescu.tvr.ro.

TVR 1 va transmite în simulcast, duminică, 30 august, de la 19.15, ceremonia de deschidere a celui mai important eveniment cultural al anului.

orchestra romana de tineret_2

În această duminică, pentru telespectatorii Televiziunii Române se dă startul evenimentului cultural aşteptat cu nerăbdare în ultimii doi ani: Festivalul Internaţional George Enescu, ediţia 2015. Respectând tradiţia de peste jumătate de secol, TVR, coproducător al evenimentului, rezervă şi în acest an un spaţiu amplu în grilele de programe pentru acoperirea marelui eveniment internaţional la care şi-au anunţat prezenţa aproximativ 2.500 de artişti de top, străini şi români.

Aşa cum anunţă organizatorii, în acest an, şapte dintre orchestrele care vor concerta la Bucureşti fac parte din Top 20 al celor mai bune orchestre din lume, realizat de prestigioasa publicaţie britanică “Gramophone”.

Aşadar duminică, 30 august, de la ora 19.15 va avea loc ceremonia de deschidere a ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional George Enescu, iar de la 19.30 va putea fi urmărit, în transmisiune directă de la Sala Palatului, Concertul de deschidere susţinut de Orchestra Română de Tineret, Corul Filarmonicii „George Enescu“. Dirijor: Kristjan Järvi, dirijorul corului: Ion Iosif Prunner, solişti: Sarah Chang – vioară, Jennifer O’Loughlin – soprană, Max Emanuel Cencic – contratenor, Levente Molnar – bariton.

Tot duminică, de la ora 22.30, va putea fi urmărită transmisiunea directă de la Ateneul Român cu Corul Naţional Madrigal, dirijor: Anna Ungureanu.

Pentru prima dată, publicul din întreaga lume se poate bucura duminică de cele două concerte în direct fie la televizor (la TVR 2, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova), fie online pe TVR+ si enescu.tvr.ro.

Spre deosebire de ediţiile anterioare – în acest an, în premieră, iubitorii muzicii de pretutindeni se pot bucura de magia Festivalului Enescu, urmărind în direct spectacolele de deschidere şi închidere, precum şi o selecţie de concerte ce vor fi preluate, înregistrat, de TVR Internaţional şi TVR Moldova.

Programul complet al transmisiunilor în direct este disponibil pe site-ul TVR dedicat Festivalului „George Enescu” – enescu.tvr.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.