Primarul Romei, Gianni Alemanno: „Ştiu că majoritatea cetăţenilor români sunt nişte persoane minunate”

• Gianni Alemanno a vorbit in declaratia sa despre conflictele intre romani si italieni, precizand la final: “Eu iubesc România şi cred că împreună trebuie să construim o Europă mai bună”.

Romanii din Italia au sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei in stil traditional romanesc, iar ProTv International i-a provocat sa spuna de ce iubesc Romania. Cu ocazia evenimentului “Impreuna pentru a ne cunoaste mai bine la Ziua Nationala a Romaniei”, organizat pe 26 si 27 noiembrie, pentru a sarbatori cum se cuvine ziua de 1 decembrie, echipa ProTv International a fost prezenta la Roma si a realizat un material special.

Peste 7000 de spectatori s-au bucurat de evenimentul organizat de catre “Asociatia Romanilor din Italia” (ARI) si de prezenta artistilor Ion Creteanu, Grupul Rapsodia din Ferentino, Laura Lavric, Maria Stroia, Aurel Moldoveanu, Johnny Badulescu si a Trupei Talisman la Teatrul Tendastrisce. Atit o parte din cei prezenti, cit si romani intervievati pe strada au raspuns la intrebarea “De ce iubesc Romania”.
Primarul Romei, Gianni Alemanno, invitat de onoare al evenimentului organizat de Eugen Terteleac, presedintele ARI, a declarat la ProTv International:

Cunosc bine România. Ştiu că majoritatea cetăţenilor români sunt nişte persoane minunate. Îmi face mare plăcere să mă aflu printre cetăţenii români, printre emigranţii români, care-şi sărbătoresc Ziua Naţională. Evident că fiecare naţiune are şi persoane care mai calcă strâmb. Noi trebuie să izolăm aceste persoane, ca să nu mai creeze probleme pe viitor.

Dar asta nu influenţează în nici un fel prietenia dintre popoarele român şi italian, două popoare europene. Oameni mai puţin cinstiţi există şi printre români, dar şi printre italieni. Eu iubesc România şi cred că împreună trebuie să construim o Europă mai bună”, a precizat Primarul Romei, apreciind de asemenea ca româncele sunt femei foarte frumoase si ca „fiul meu ar fi un norocos dacă s-ar însura cu o româncă”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.