Premiile Oscar. Favoritul de anul acesta şi rivalul său cel mai mare

premiile oscar

Premiile Oscar şi-au desemnat nominalizaţii. Pe listă sunt nume grele şi compatiţia, a cărei festivitate de decernare a premiilor este pe 4 martie, va fi foarte captivantă. Pe lista filmelor, actorilor şi regizorilor nominalizaţi sunt nume grele, care fac notorietatea filmului.

Guillermo de Torro, din nou la Premiile Oscar

Cu ”Pan’s Labyrinth”, del Torro  a obţinut prima sa nominalizare la Premiile Oscar. Însă, după ce a plecat în acea seară cum mâna goală, regizorul mexican se întoarce anul acesta. El are cele mai multe nominalizări obţinute de aclamatul său film, ”The Shape of Water”, relatează marţi EFE, citată de Agerpres.

Academia de la Hollywood a anunţat marţi nominalizările la Oscar. ”The Shape of Water” a fost nominalizat la nu mai puţin de 13 categorii, mai multe decât oricare alt film. Printre ele – şi cele patru importante: cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu original (coautor cu Vanessa Taylor) şi cel mai bun film (ca producător, alături de J. Miles Dale).

Actrița de Oscar Debra Winger – Premiul pentru întreaga carieră

Nu este prima dată când Del Toro (Guadalajara, 1964) păşeşte pe covorul roşu la Hollywood. A mai fost în 2007, pentru a-şi susţine cele şase nominalizări obţinute de filmul său ”Pan’s Labyrinth” (Labirintul Faunului), printre care şi pentru cel mai bun film străin şi cel mai bun scenariu original.

Del Torro, cele mai multe şanse la Premiile Oscar

”Pan’s Labyrinth” nu a reuşit să triumfe la niciuna din aceste categorii. Aceasta deşi a câştigat Oscarul pentru cel mai bun machiaj, cea mai bună imagine şi fotografie. Anul acesta, cu ”The Shape of Water”, Del Toro se bucură de cele mai multe şanse.

El este nominalizat şi la Oscarul pentru cel mai bun regizor, pentru care a câştigat deja anul acesta un Glob de Sur. Dacă Del Toro va triumfa la gala Oscarurilor, el va prelungi astfel epoca de aur a Mexicului în materie de statuete.

El se va alătura compatrioţilor săi prestigioşi, Alfonso Cuarón, care a câştigat Oscarul cu ‘Gravity’, în 2014; şi Alejandro González Ińárritu, cu două Oscaruri consecutiv. Acestea – pentru ”Birdman” în 2015 şi ‘The Revenant’ în 2016.

RIvalul lui Del Torro la Premiile Oscar

”The Shape of Water” are mari şanse şi la categoria-regină de cel mai bun film, unde va avea un rival serios. Acesta este ‘Three Billboards outside Ebbing, Missouri’, care a câştigat deja premiul Sindicatului Producătorilor Americani (PGA).

Cele două pelicule au fost rivale constante încă de la prezentarea lor la Mostra. în Veneţia. Aici, filmul lui Del Toro a câştigat Leul de Aur. ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’, al lui Martin McDonagh, a obţinut premiul pentru cel mai bun scenariu.

Globul de Aur pentru cel mai bun film i-a fost decernat lui McDonagh. Gullermo Del Toro a primit premiul pentru cel mai bun regizor. Cariera prolifică a lui Del Toro alternează filmele de autor cu cele comerciale. Toate denotă imaginaţie în crearea de lumi fantastice, din care nu lipsesc fiinţele supranaturale şi monştrii de orice fel.

Cel mai optimist film al lui Del Torro

Regizorul mexican a explorat filmele de acţiune cu ”Pacific Rim” (2013) şi ”Blade II” (2002). A fost creatorul celebrei saga pentru iubitorii de comic, ”Hellboy” (2004) şi ”Hellboy II: The Golden Army” (2008). Nu a renunţat însă la proiecte mai personale, precum ”Cronos” (1993), ”The Devil’s Backbone” (2001) sau ”Pan’s Labyrinth”. Până la premiera ”The Shape of Water”, acesta era filmul său cel mai aplaudat.

Având-o ca protagonistă pe Ivana Baquero, ”Pan’s Labyrinth” este o incursiune într-o fantezie plasată în anii de după Războiul Civil spaniol şi este, potrivi site-ului de specialitate Box Office Mojo, al cincilea film într-o limbă străină cu cele mai mari încasări din istoria box-officeului american.

În declaraţii acordate pentru EFE, Del Toro a spus că ‘The Shape of Water’ este filmul său cel mai optimist şi mai plin de viaţă. „Mari producţii precum ”The Devil’s Backbone” sau ”Pan’s Labyrinth” vorbeau despre viaţa pierdută, sau despre poezia care s-a pierdut cu timpul, însă acest film este un cântec adus vieţii. Este momentul să mizăm pe viaţă şi pe ceea ce putem avea”, a subliniat el.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.