Pentru a cincea oară, Olanda câştigă Eurovision. De data asta, în detrimentul unor piese mult mai reuşite VIDEO

Duncan Laurence, reprezentantul Olandei, a câștigat finala Eurovision 2019 cu piesa Arcade, care a adunat 492 de puncte. Era, de altfel, și preferata caselor de pariuri.

https://www.youtube.com/watch?v=Eztx7Wr8PtE

Este pentru a cincea oară când Olanda câștigă finala Eurovision. În marea finală de la Tel Aviv, transmisă de Televiziunea Română, au intrat 26 de piese în concurs.

După contabilizarea voturilor juriilor naționale conducea Suedia, urmată de Macedonia de Nord și apoi de Olanda. Însă votul publicului a schimbat total configurația topului: Olanda a trecut pe primul loc, urmată de Italia, cu 465 de puncte și de Rusia, cu 369 de puncte.

De remarcat că piesa Macedoniei de Nord, Proud, interpretată de Tamara Todevska, a condus aproape până la finalul adunării tuturor voturilor juriilor, fiind una dintre cele mai bune din concursul de anul acesta, alături de cea a Rusiei, Norvegiei sau Germaniei, ultima dintre ele clasată incredibil de jos.

Pentru prima dată în istoria Eurovision, Germania a primit zero puncte din partea publicului, deşi a venit cu o melodie foarte bună, primită cu mult entuziasm şi de spectatorii din sală. Lucru care ne face să credem că au fost alte interese la mijloc.

Showul de la Tel Aviv a fost electrizant, dinamic, plin de culoare, cu multe surprize, unul dintre cele mai reuşite din ultimii ani.

Din păcate, Madonna, vedeta serii, a dezamăgit, fiind aproape de nerecunoscut la 60 de ani. Glasul nu o mai ajută în registrul acut, aşa că a avut dese momente în care a falsat, înşelând aşteptările publicului spectator şi telespectator.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.