Pe schiuri, George Vintila a intrecut pe partia Cocosul masina BMW Seria 1 xDrive

Vineri, 1 februarie, Dj-ul ProFM George Vintila a mai inregistrat un record de adrenalina si viteza. El nu s-a aflat in emisie la ProFM, ci pe partia Cocosul din Predeal, unde a realizat o premiera, intrecandu-se, pe schiuri, cu masina BMW Seria 1 xDrive.

 Intrecerea din cadrul  ProFM Joy Power Ride a fost cat se poate de spectaculoasa si inedita totodata. I-a adus fata in fata pe Claudiu David, pilot cu experienta in Campionatul Mondial de Railuri, la bordul masinii echipate cu roti speciale de zapada, si pe DJ-ul ProFM George Vintila, in calitate de schior profesionist.

Prima faza a provocarii a fost ascensiunea partiei de dificultate medie, cu doua sectiuni cu inclinatia de peste 30°. “Am oferit chiar servicii de transport speciale, pentru ca l-am tras pe George Vintila pana in varful partiei. Practic a beneficiat de cel mai puternic transport pe cablu din lume”, a declarat entuziasmat Claudiu David.

A doua faza – coborarea – i-a tinut pe cei prezenti cu sufletul la gura, pentru ca a oferit infruntarea directa dintre pilot si schior. Pentru un plus de spectacol, a fost amenajata o trambulina pentru o saritura spectaculoasa a lui George.

“La coborire, performantele au fost impartite pe zone de viteza, avantajul meu fiind in sectoarele abrupte, unde Claudiu trebuia sa dozeze acceleratia masinii si asa nervoase, la 184 CP. Unde era mai mica diferenta de nivel, trecea x-drive-ul pe langa mine cu spray de zapada. Saritura am abordat-o mai precaut, nefiind neaparat specialitatea mea, dar cred ca, fiind totusi mai oldschool, nu m-am descurcat rau deloc… uneori, un “first time” vine cand nu te astepti!“, a declarat Dj-ul ProFM la finalul cursei.

Claudiu a avut avantajul unor viteze maxime mai mari, de pana la 110 km/h, in timp ce Vintila a beneficiat de o distanta de franare mai mica si manevrabilitate mai buna pe viraje. Astfel, competitia ProFM Joy Power Ride s-a terminat cu victoria lui George Vintila, cu un avans de cateva secunde fata de adversar.

“Schior vs masina de strada cu tractiune integrala a insemnat o experienta unica pentru mine, ca fost instructor de ski, dar si ca pasionat de motorsport. Nu in ultimul rand, un element “de siguranta” a fost prezenta lui Claudiu David, pilot pe care-l stiu de mult timp si am incredere in felul in care “se da”… Apropo, mai rare ocaziile de a goni cu peste 60 – 70 km/h in sus, dimineata devreme, pe o partie goala, inchisa de organizatori, cu un teleschi de 2 litri diesel! 🙂”, spune Dj-ul ProFM despre intreaga exprienta si despre prima proba.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.