OTV va fi inchis. CNA a decis ca „televiziunea poporului” mai poate emite pana-n septembrie

CNA a aplicat, marti, OTV cea mai drastica sanctiune posibila -injumatatirea licentei audiovizuale-, pentru ca televiziunea difuzeaza continuu publicitate politica la Partidul Poporului Dan Diaconescu, in afara perioadei de campanie electorala, arata MEDIAFAX.

„Întruniţi în şedinţă publică în data de 27.03.2012, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au decis sancţionarea postului de televiziune OTV cu reducerea la jumătate a termenului de valabilitate a licenţei audiovizuale, respectiv până la data de 28 septembrie 2012 (licenţa ar fi expirat la data de 1 aprilie 2013). Sancţiunea a fost aplicată în temeiul art. 95 alin. (1) lit c) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cumulat cu obligarea radiodifuzorului de a difuza timp de 10 minute, între orele 19,00 şi 19,10, numai textul deciziei de sancţionare.
CNA a luat hotărârea aplicării uneia dintre cele mai drastice sancţiuni prevăzute de legislaţia audiovizualului pentru încălcarea în mod repetat a prevederilor art. 139 din Codul audiovizualului, conform cărora „Publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală.”

Deşi în ultima perioadă radiodifuzorul a fost sancţionat atât cu amenzi, cât şi cu obligarea de a difuza timp 10 minute, respectiv 3 ore, numai textul deciziei de sancţionare emise de CNA, OTV a continuat să transmită, atât pe banda tip “News Alert”, cât şi în cadrul emisiunii “Dan Diaconescu Direct” difuzate în perioada 16 – 24.03.2012, mesaje de promovare politică în afara campaniilor electorale, fapt interzis de legislaţia audiovizuală.
Pe durata valabilităţii licenţei audiovizuale, din 2004 până în prezent, postul OTV a fost sancţionat de 9 ori cu obligarea de a transmite timp de 10 minute numai textul deciziei de sancţionare al CNA şi de 6 ori cu obligaţia de a transmite timp de 3 ore textul stabilit de CNA”, se arata in textul comunicatului remis de CNA.

Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV, i-a acuzat, marti, pe membrii CNA de partizanat politic, spunand ca Narcisa Iorga se lasa folosita de Traian Basescu, insa, pe de alta parte, a glumit cu membrii Consiliului, invitandu-i sa semneze adeziuni la partidul lui.
Dan Diaconescu a fost prezent, marti, la sedinta Consiliului National al Audiovizualului (CNA), in contextul in care Consiliul a analizat mai multe emisiuni difuzate de OTV in noiembrie, decembrie 2011 si ianuarie 2012, pentru a vedea daca televiziunea continua sa difuzeze publicitate politica la Partidul Poporului Dan Diaconescu (PPDD), in afara campaniei electorale, fapt interzis de legislatia audiovizualului.

„Eu nu sunt membru al PPDD. Nu am nicio functie in PPDD (…) Conform raportului dumneavoastra, in emisiuni au fost prezenti si alti reprezentanti ai altor partide”, a spus Dan Diaconescu, precizand ca el doar da numele acestui partid. „Nu am nicio legatura directa in acte si nu pot fi invocat intr-un asemenea raport in care se vorbeste despre cati oameni de la PPDD, cati de la PDL, cati de la PSD au fost in studio (in emisiunile de la OTV, n.r.)”, a spus Dan Diaconescu, citat de MEDIAFAX.
El a precizat ca in emisiunile de la OTV au fost reprezentate perfect toate partidele romanesti. In ceea ce priveste mesajele care se transmit in emisiunea „Dan Diaconescu Direct”, Dan Diaconescu a spus ca nu intelege de ce nu apar in rapoartele de monitorizare ale CNA si acele indemnuri pe care el le face in emisiunile sale, precum „Votati cu PDL, daca vreti sa traiti ca astazi„.

„Cred ca este un mesaj egal ca acela rostit uneori in studioul nostru – «Votati cu PPDD!». De asemenea, s-a spus in emisiunea mea «Votati cu USL, daca vreti sa traiti ca in ultimii 22 de ani!». Sigur ca poate sa fie interpretat, dar nu se poate discuta ca nu se vorbeste si despre alte partide in studioul meu„, a spus Dan Diaconescu.

„In studioul meu se vorbeste insistent de prezenta la vot. Noi, de fapt, indemnam oamenii sa vina la vot, fara sa le spunem sa voteze cu PPDD sau cu un alt partid. Noi am difuzat si emisiunile celorlalte posturi care ne ataca pe noi, atat pe OTV, cat si pe realizatorii OTV, dar cu atat mai mult Partidul Poporului. Niciodata nu sunt lucruri pozitive. Deci putem vorbi despre echidistanta„, a precizat el.

Totodata, Dan Diaconescu le-a spus membrilor CNA ca au luat deja o hotarare de a inchide pentru trei ore emisia OTV, fara sa tina cont de faptul ca decizia Consiliului a fost atacata in instanta.

Citeste totul aici

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.