Olivia Steer a lansat „Dulciuri de poveste”

Olivia Steer a lansat prima carte intitulata „Dulciuri de poveste”, in acest weekend, eveniment unde i-au fost alaturi sotul ei, Andi Moisescu si multi colegi si prieteni printre care se numara Oana Cuzino, Amalia Enache, Paula Herlo, Alex Dima si Camelia Sucu.

image

Toti cei care s-au aflat la eveniment au putut achizitiona prima carte a Oliviei Steer cu povesti si retete pentru dulciuri sanatoase: „E un joc nou! De magie! Cu nuci, miere grasă, fructe coapte și zemoase. Am spus un descîntec anume și ele s-au transformat numaidecît în dulciuri delicioase și sănătoase pentru copiii mari și mici. „Să nu le pierd”, m-am temut și am ascuns rețetele bine, printre rînduri, în tot atîtea povești dulci.”

Povestea cartii „Dulciuri de poveste” a inceput in urma cu 3 – 4 ani, cand Olivia se afla cu fiul ei, David, intr-un supermarket:

image

„Linga casa de marcat, exact in fata noastra, am vazut desfasurindu-se, ca in linia intii, o imensa vitrina frigorifica cu prajituri cu martipan, cu jeleuri si bomboane in cele mai stralucitoare culori, din acelea despre care stim cu totii cati coloranti și conservanti au. I-am spus ca asemenea culori nu există în realitate, că toate sînt făcute din prafuri chimice. Dar că am putea face noi acasă, oricare dintre acele prajituri expuse în vitrină, mai bune și mai sănătoase. Asa ca mi-am suflecat manecile si am trecut la treaba, incercind sa reproduc – vizual doar – deserturile din comert…”, povesteste Olivia Steer.

Intre timp, Olivia si-a rasfatat familia cu nenumarate deserturi sanatoase si apetisante, si a inceput pregatirea primei sale carti: “De aici incolo e mina destinului. Că doar datorită lui am întilnit-o pe Madalina Andronic, care a ilustrat cartea și a făcut-o mai frumoasă decît orice carte de povesti pe care am vazut-o vreodată. Și tot destinul m-a adus la

Humanitas, unde am găsit o ușă deschisă și foarte multă întelegere pentru sensul profund al acestei cărți. Și vreau să le multumesc. Cum vreau să le mulțumesc și copiilor mei, Luca si David, cărora le datorez pînă la urmă ideea cărții; lui Andi, pentru susținerea necontenită; lui Adi

image

Stoicoviciu, pentru pozele minunate ale prăjiturilor; Iustinei Croitoru, editorul acestei cărți, pentru rabdarea pe care a avut-o cu mine și lui Razvan Exarhu, pentru un cuvint înainte generos. Și vouă, desigur, pentru că nu vă e totuna cum vă exprimați iubirea față de copiii voștri”, spune Olivia Steer.

Toti cei care doresc sa afle mai multe detalii despre povestile si retetele sanatoase si delicioase care fac subiectul primei carti a Oliviei Steer, pot accesa blogul ei personal, http://oliviasteer.ro/ .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.