O noua duminica a filmului romanesc la TVR2

Duminică, 20 octombrie, TVR 2 a pregătit iubitorilor şcolii româneşti de cinematografie, în pistruiatulafara celor două seriale care au debutat odată cu noua grilă de toamnă şi două filme artistice în regia lui Mircea Veroiu, având în distribuţie pe Leopoldina Bălănuţă şi Mircea Albulescu.

Astfel, de la ora 12.00, la TVR 2 este programat cel de-al doilea episod al serialului Pistruiatul, în care simpaticul puşti şe întâlneşte pentru prima dată cu Andrei, pe care acceptă să îl ajute. În distribuţie: Costel Băloiu, Sergiu Nicolaescu, Reka Nagy, Zephi Alsec, Aurel Giurumia, Ion Dichiseanu, Vistrtian Roman, Margareta Pogonat, Constantin Codrescu şi dincolo-de-podalţii.

De la ora 14.10, intră în emisie drama Dincolo de pod, ecranizarea romanului „Mara” de Ioan Slavici, realizată în 1976, în regia lui Mircea Veroiu. Din distribuţie fac parte: Leopoldina Bălănuţă, Maria Ploae, Mircea Albulescu. Este povestea
unei femei din Ardeal, de la mijlocul secolului XIX, precupeaţă văduvă, care îşi creşte cei doi copii cu grijă şi chibzuinţă, plănuindu-le deja viitorul. Dezamăgită că fiica ei, Persida, pe care şi-ar fi dorit-o călugăriţă, se îndrăgosteşte şi se mărită cu sasul Hans Huber, Mara va descoperi că lumea ei, pe care credea că o controlează, se schimbă în feluri nebănuite.

semnul sarpeluiDe la ora 20.10 este programată o altă producţie în regia lui Mircea Veroiu – Semnul Şarpelui, realizată în 1981. Din distribuţie fac parte: Leopoldina Bălănuţă, Mircea Diaconu, Mircea Albulescu Este o dramă despre răzbunări, dureri înăbuşite şi caractere puternice.

Spre sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, Ecaterina Handrabur, hangiţă într-un sătuc din Ardeal aproape de graniţa cu Ungaria, vrea să se răzbune pe cei care au făcut ca fiul ei, Simion, să plece la război. Femeia primeşte veste că pruncul ei a murit aşa că, pentru a se răzbuna şi a-i pedepsi pe vameş, pe doi contrabandişti şi pe jandarmul satului, femeia se aliază cu primarul, reprezentant al nou-instauratei puteri comuniste, si cu contrabandistul justiţiar Alimandru Roman.

De la ora 22.00, Lumini şi umbre continuă cu episodul trei, un adevărat regal actoricesc al lumini si umbre2celor mai mari nume ale scenei şi ecranului românesc. Este vorba de Ilarion Ciobanu, Margareta Pogonat, Gheorghe Dinică, Mitică Popescu, Iurie Darie, Ion Besoiu, Valeria Seciu, Gina Patrichi, Ion Caramitru, George Motoi, Constantin Codrescu, Adrian Pintea, Florin Călinescu, Monica Ristea, Florin Zamfirescu, Ştefan Radof, Alexandru Repan, Dinu Manolache, Rodica Mureşan, Mariana Buruiană, Emil Hossu, Ovidiu Iuliu-Moldovan, Petre Gheorghiu, Eva Papp, Şerban Ionescu, Dorina Lazăr, Dumitru Rucăreanu, Dumitru Palade, Dana Dogaru, Ion Hidişan, Dan Condurache, Fory Etterle, Cornel Dumitraş.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.