O lectie despre viata cu Ileana Vulpescu la “Doamne de poveste”

Invitata de duminica a Oliviei Steer in emisiunea “Doamne de poveste”, difuzata de la 16.30, ACASA este scriitoarea Ileana Vulpescu, sotia poetului Romulus Vulpescu. Viata a adus-o fata in fata cu fericirea, dar si cu momente tragice, clipe greu de trecut de o sotie si de o mama iubitoare, insa le-a primit pe toate cu intelepciune.

“Fericit este un om cand se indragosteste, fericit esti cand ai un copil. Astea sunt momente de fericire. Fericire asa, in stare continua, nu exista. In general, oamenii sunt dezamagiti, pentru ca viata nu prea are obiceiul sa aduca ceea ce ai fi vrut sa iti aduca si un element foarte important pe care oamenii nu-l apreciaza suficient este sanatatea”, declara Ileana Vulpescu.

Ileana Vulpescu si-a intalnit marea iubire, pe Romulus Vulpescu, pe culoarele universitatii, iar cand s-au casatorit ea inca era studenta: “El era anul III cand eu eram in anul I. Tot privindu-ne unul pe altul, ne-am cunoscut si am ramas impreuna din 1953 pana in 2012. Daca se poate vorbi despre ceva, despre reciprocitate, a fost reciproc , nu pot sa stabilesc cine a fost primul… Ne-am casatorit cand eu eram in ultimul an de facultate, eram in anul 5, inca nu terminasem cand m-am maritat. La inceput mi-a spus ca se insoara cu mine si, dat fiind ca nu ne-am razgandit, ne-am si casatorit”.

Ileana si Romulus Vulpescu si-au crescut fiica, pe Ioana, in armonie si iubire: “Cred ca nu m-am deosebit cu nimic de alte mame, sigur ca dupa ce ai copii, nimic nu-i mai scump pe lumea asta , nu mai vezi decat copiii, asa cum este si in dragoste. Cand esti indragostit, toata lumea se reduce la persoana iubita si cand ai mai ales un singur copil, tot universul se invarte in jurul copilului.”

Totusi, nimic pe lumea aceasta nu se compara cu durerea unui parinte care isi pierde copilul: “Este cel mai ingrozitor lucru pentru ca este impotriva firii. E firesc sa iti ingropi parintii si intr-un cuplu unul pleaca inaintea celuilalt, ca nu au venit deodata, dar nu este firesc sa-ti ingropi copiii, asta este cea mai ingrozitoare durere, este cel mai greu de acceptat, numai ca trebuie sa pornesti de la ideea ca ti s-a dat o cruce si trebuie sa o porti”. Fiica lor si-a dorit sa fie incinerata, nu inmormantata, astfel ca i-au indeplinit dorinta : “Am dus-o la Marea Neagra si un prieten al ei, care e in Constanta, se duce mereu si ii arunca flori in mare”, spune Ileana Vulpescu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.