O echipă a Ştirilor TVR, condusă de Adelin Petrişor – martoră la renaşterea Japoniei

• O echipă a Ştirilor TVR a fost selectată să se documenteze la faţa locului pe tema reconstrucţiei Japoniei

TVR se numără printre cele 12 televiziuni din lume selectate de Guvernul Japoniei să reflecte jurnalistic reconstrucţia Japoniei, după dezastrul din martie 2011.

Pe 11 martie, anul acesta, Japonia a fost lovită de un dezastru fără precedent: un cutremur cu o magnitudine de 9 grade, care a declanşat o serie de valuri tsunami şi un accident la o centrală nucleară. Bilanţul cuprinde peste 15.000 de victime şi aprox. 4.000 de persoane dispărute.

Pentru a reflecta în cât mai multe ţări modul în care Japonia şi-a revenit până acum, după cel mai grav dezastru cu care s-a confruntat de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, Guvernul nipon s-a oferit să susţină cele mai bune proiecte de televiziune pe subiectul reconstrucţiei Japoniei, lansând către televiziuni din întreaga lume invitaţia de a depune proiecte editoriale pe această temă.

O echipă a Telejurnalului TVR, condusă de Adelin Petrişor, reporter special, a fost selectată să participe la acest proiect mediatic, alături de alte 11 echipe de televiziune din Asia, Europa şi Africa. „Alegerea s-a făcut la Tokio, iar TVR a fost selectată atât pentru calitatea proiectului editorial depus, dar şi pentru buna colaborare a TVR cu Japonia, de-a lungul timpului”, spun autorităţile japoneze de la Bucureşti. În afară de TVR, din Europa au mai fost selectate televiziuni din Italia, Spania şi Rusia.

Foto: Ambasada Japoniei la Bucureşti

Filmările echipei TVR sunt preconizate să aibă loc în februarie 2012, iar materialele ar putea fi difuzate în martie, pentru a marca un an de la dezastrul care a cutremurat Japonia şi lumea întreagă.

Japonia are un ritm accelerat de refacere, urmărind acum o reconstrucţie deschisă spre comunitatea internaţională. În România, Ambasada Japoniei organizează în luna noiembrie – denumită „Luna Japoniei” – o serie de evenimente, cu scopul de a prezenta românilor o altă faţă a acestei ţări, „Japonia plină de viaţă”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.