Nutriţionista Cornelia Marin: „Copiii iau drept exemplu obiceiurile părinţilor”

Ieri seară, la „Ajutor! Vreau să slăbesc!”, telespectatorii au urmărit progresele Georgianei Miu, o tânăra de 26 de ani ale cărei probleme de greutate au început în timpul primei sarcini. Cele două naşteri şi-au pus amprenta asupra siluetei, iar Georgiana nu a mai reuşit să slăbească, ajungând la greutatea de 90 kg, la o înălţime de numai 1,54 cm.
image

„Georgiana Miu este o mamă care nu realiza că alimentaţia ei dezechilbrată are consecinţe mult mai mari decât surplusul de kilograme, şi anume sănătatea copiilor ei, care au drept exemplu alimentaţia părinţilor”, spune nutriţionista Cornelia Marin.

„Având in vedere alimentaţia deficitară în nutrienţi, bazată pe carbohidraţi rafinaţi şi grăsimi de proastă caltate, pe alimente preparate prin metode nesănătoase, dorinţa mea a fost să facem schimbări, pas cu pas, urmărind să găsim soluţii. Dincolo de lupta cu kilogramele, lupta pentru schimbarea alimentaţiei copiilor ei a devenit, poate, un ţel chiar mai important”.
image

Cornelia Marin explică de ce este necesar un efort de voinţă. „Dacă întreaga familie adoptă o alimentaţie din ce în ce mai sănătoasă, problemele cu kilogramele ajung un detaliu care se rezolvă de la sine. Interesant este că, în ciuda faptului că soţul a susţinut-o încă de la început, el nu îmbrăţişa ideea schimbării propriei alimentaţii, chiar dacă grăsimea îi îngreuna viaţa pe toate planurile. Era de acord ca restul familiei să facă schimbări, considerând însă că nu e cazul să se includă şi pe sine”.

„La finalul programului, când soţia şi-a făcut apariţia în faţa întregii familii şi toţi au fost uimiţi, soţul a venit la mine şi mi-a spus că e hotărât să slăbească. Cea mai mare realizare a Georgianei o reprezintă schimbările culinare în alimentaţia copiilor şi căutarea permanentă a unor soluţii cât mai sănătoase în ceea ce priveşte meniul lor”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.