Nigel Kennedy şi Damian Drăghici, în premieră la Bucureşti

Nigel Kennedy şi Damian Drăghici vor cânta împreună, în premieră, pe 8 mai, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, în cadrul evenimentului „Classical Meets Jazz”, informeaza Mediafax.

 

Concertul „Classical Meets Jazz” aduce publicului român un dialog inedit între muzica clasică şi jazz, între vioară şi nai, între registrul internaţional şi expresia muzicală românească.

La 10 ani de la spectacolul „Damian’s Fire”, care în 2001 a strâns circa 70.000 de oameni în faţa Palatului Parlamentului, Damian Drăghici, artistul care a adus naiul în muzica jazz, revine în Piaţa Constituţiei alături de Nigel Kennedy, recunoscut de 25 de ani ca unul dintre violoniştii cei mai importanţi ai lumii.

Pe lângă repertoriul clasic şi de jazz al serii, printre momentele speciale se anunţă interpretarea unor fragmente din repertoriul marilor muzicieni George Enescu, Maria Tănase, Grigoraş Dinicu, Fănică Luca şi Georges Boulanger. Nigel Kennedy, un împătimit al genului Klezmer (adaptare a muzicii populare est-europene), se va alătura în premieră la Bucureşti unui spectacol (…)

Citeste totul aici

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.