Nicolas Cage: „Trăiască Dracula!”

Balul de Halloween organizat de Ovidiu Rom, asociaţie întemeiată de Leslie Hawke, a intrat deja în tradiţia mondenă a Bucureştiului. Oaspetele de onoare al serii a fost actorul Nicolas Cage, scrie Gabriela Lupu in Romania Libera.

Si anul acesta, zeci de vip-uri autentice şi vip-uleţe înţolite la patru ace au venit în valuri la Palatul Parlamentului. Pentru că tema serii a fost „Fabuloşii ani ’50” (este vorba despre anii ’50 din Statele Unite, cei marcaţi de furia rockʹnʹroll-ului, nu de anii ’50 ai României, cei cuprinşi de febra arestărilor), în uriaşa sală Unirea de la Palatul Parlamentului a  fost o adevărată expoziţie de Elvişi. Părul tapat şi perciunii la bărbaţi au fost în mare vogă, în timp ce doamnele şi-au pus rochiţe-clopot, de preferinţă cu buline, numai bune de învârtit, asortate cu  şosete de şcolăriţă şi cu codiţe prinse cuminte, la spate. Culorile vii sau pastelate, dar şi paietele şi sclipiciul au fost hiturile serii. După ce în anii trecuţi bucureştenii cu dare de mână prezenţi la Bal au putut sta la o şuetă cu Vanessa Redgrave sau cu Ethan Hawke, anul acesta a venit rândul unui alt actor de serie A să fie prezent la Bucureşti în folosul copiilor săraci pe care Asociaţia Ovidiu Rom doreşte să-i şcolarizeze: nimeni altul decât Nicolas Cage.

Nicolas Cage, scurt şi la obiect

Acesta a fost însă mult mai scump la vorbă decât „predece­so­rii” săi, iar „vizita” sa a fost scurtă şi la obiect. A trecut val-vârtej printre bliţurile fotografilor, nu a dat nici o declaraţie presei, şi s-a dus ţintă la masa care-i fusese rezervată, unde s-a aşezat împreună cu frumoasa sa soţie, asiatica Alice Kim, şi cu fiul lor.  Prezenţa lui Nicolas Cage a fost îndelung aplaudată de cei prezenţi, la fel şi speech-ul său în care, în calitate de Ambasador al Bunăvoinţei, a vorbit despre necesitatea şcolarizării copiilor săraci ai României. Nicolas Cage şi-a început discursul aducând un omagiu de cineast personajului care reprezintă contribuţia României la sute de producţii hollywoodiene şi la balurile de Halloween din întreaga lume: „Bună seara tuturor. Trăiască Dracula!”. Nicolas Cage a vorbit apoi despre motivul principal pentru care se afla la acest eveniment: „În urmă cu câţiva ani am jucat împreună cu fiul lui Leslie, remarcabilul actor Ethan Hawke, în «Lord of War», film care mi-a schimbat viaţa. Am realizat atunci dimensiunile tragediei prin care trec copiii implicaţi în războaie în întreaga lume. M-am decis după aceea să mă «înrolez» voluntar în rândurile Onu şi Amnesty International, organizaţii prin care poţi ajuta în modul cel mai eficient copii din toate colţurile planetei”.  Actorul a făcut apoi apel la generozitatea celor prezenţi.

„Cu ajutorul dumneavoastră, anul trecut Ovidiu Rom a trimis la şcoală 1.200 de copii. Gândiţi-vă cum va arăta minunata voastră ţară dacă din ce în ce mai mulţi copii dintre cei mai săraci şi uitaţi de soartă vor avea acces la educaţie.”  După ce şi-a ţinut discursul menit să le înflăcăreze sentimentele generoase  celor prezenţi, actorul a plecat cu sentimentul datoriei împlinite. În urma apelului lui Nicolas Cage, politicieni români şi străini (ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, PDL-istul Cristian Boureanu, ambasadorii Statelor Unite, Canadei şi Italiei) oameni de afaceri, artişti (regizorul Cristian Mungiu, Margareta Pâslaru, Smiley, Monica Bârlădeanu, Marcel Pavel), vedete tv (Andreea Esca, Amalia Enache) şi toţi oamenii cu dare de mână prezenţi la eveniment şi-au deschis baierele pungii şi au donat bani pentru a împlini obiectivul balului de caritate: 1.200 de copii din zone şi familii defavorizate vor putea merge în 2011 la grădiniţă.

Citeste totul aici

One thought on “Nicolas Cage: „Trăiască Dracula!”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.