De ziua lui, Gabriel Cotabita ne ofera un concert extraordinar la Sala Palatului

La 55 de ani, pe care i-a implinit pe 1 noiembrie, Gabriel Cotabita ne ofera un spectacol de zile mari  – „Ce mai faci?” – pe 3 noiembrie la Sala Palatului, ora 19.00.

Miercuri seara,  sunteti invitati intr-o calatorie muzicala din 1980 pana astazi.  “Prima iubire si ultima”,  „Domnisoara, nu pleca”, “Un simplu trecator”, “Raiul e pe pamant”, “Noapte albastra”, “Ave Maria”, “Prizonier”, “Balada timidului”, “Cat de mult poti gresi”, “Cantecul somerului” au fost reorchestrare de Andrei Tudor,  Walter Dionisie, cu Walter, bunul sau prieten, cantand in trupa Redivivus.

“Fiecare zi fara tine”, “Trece vremea”, “Mai stai”cu VH2. Bineinteles ca nu va lipsi, pe 3 noiembrie, la Sala Palatului, trupa de care Gabriel Cotabita si-a legat destinul muzical acum opt ani.

A debutat in 1986 la Festivalul de la Mamaia, a activat in trupele Fapt Divers, Redivivus, Holograf sau VH2 si a devenit cunoscut cu zeci de melodii.

Sarbatoritul, care aniverseaza cu acest prilej si 24 de ani de cariera, va avea si invitati de seama – pe Florin Piersic si pe Mihai Bendeac s.a., fiecare cu cate un moment special.

Un nou album Gabriel Cotabita – VH2 anul viitor

Invitat marti seara la Radu Moraru in emisiunea „Nasul” pe B1 TV, Cotabita a rememorat etapele frumoase ale carierei sale, dar si momentul greu din ’89, cand era cat pe ce sa fie exclus din viata muzicala.

Nu m-a interesat niciodata sa ies in fata si cand am cantat pe scena, am avut tendinta sa fac un pas in spate si sa-i las pe colegii mei in prim-plan.

Am fost privilegiat, am avut foarte multe cantece care au mers la inima romanilor. Am fost inconjurat de oameni foarte valorosi – Andrei Tudor, maestrul Gigi Grigoriu, Horia Moculescu, Cornel Fugaru, Adrian Enescu. Am ajutat si eu tineri compozitori, eu i-am cantat prima piesa a lui Andrei Kerestely si apoi am inceput sa crestem impreuna.

• La 14 ani a castigat primii bani din muzica, pe cand canta la Casa studentilor Craiova: In facultate am facut o formatie, atunci a aparut Redivivus (75), in ’83 am trecut la Holograf.

• Urmatorul album VH2 va aparea pe piata dupa 1 ianuarie 2011.

• In ’89 i s-a facut dosar pentru a fi scos din lumea muzicala.

• A sofat  fara carnet si fara sa stie sa conduca un Oltcit la filmarile pentru videoclipul piesei „Doi navigatori” (Adrian Enescu).

• Este o persoana modesta, nu e un tip pretentios, a trecut si prin momente grele: in perioada in care una dintre fetite era bolnava, a spart pusculita copilului pentru a-i cumpara medicamente. Atunci si-a promis ca nu va mai trece prin asa ceva.

• Unul dintre invitatii concertului de miercuri, Mihai Bendeac despre Gabriel Cotabita: Varsta asta de 55 de ani e o gluma. Stau cu el mult timp, ne facem concediile impreuna si nu tin pasul cu Gabi.

One thought on “De ziua lui, Gabriel Cotabita ne ofera un concert extraordinar la Sala Palatului

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.