Mondenul Angel Popescu sustine cauza copiilor cu autism

Ori de cate ori afla de un caz umanitar, mondenul Angel Popescu se implica trup si suflet. Saptamana trecuta, vedeta Prima TV si-a facut timp, intre filmarile pentru emisiunea “Mondenii”, si a mers sa-i viziteze pe copiii cu autism de la Centrul Asociatiei pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA).

A aflat despre acest centru si despre copiii care participa la programe de interventie comportamentala in cadrul AITA de la tatal unuia dintre ei, care l-a si invitat sa-i cunoasca pe micuti. Angel a raspuns prompt invitatiei si, odata ajuns la Centrul AITA, a fost pe deplin cucerit de copii.

La inceput s-a jucat cu Giulia, care i-a spulberat repede ingrijorarea cu privire la fragilitatea copiilor cu autism, ce se citea din gesturile sale timide. Dupa ce Giulia a cantat “La multi ani!”, sufland in lumanarile dintr-un tort jucarie, actorul a fost cucerit definitiv de spontaneitatea si istetimea ei si a introdus in jocul lor un al treilea personaj, o maimutica  jucarie. Giulia a raspuns cu bucurie initiativei lui, razand si mangaind simpaticul animal de plus.

Dupa ce cu greu s-a desprins din activitatile desfasurate cu Giulia, vedeta Prima TV a facut cunostinta si cu ceilalti sase copii din centru. Copiii au varste cuprinse intre 2-6 ani si participa in cadrul AITA la programe de interventie comportamentala intensiva, desfasurata pe parcursul a 4 ore pe zi. Fiecare dintre ei l-a surprins cu ceva, fie ca a fost vorba de un zambet, o privire sau de o abilitate aparte.

Angel a ramas placut impresionat de experienta pe care a avut-o alaturi de micutii care sufera de autism. A vazut rezultatele pozitive pe care o interventie intensiva, inceputa de timpuriu le poate avea si a plecat cu promisiunea de a se implica in continuare in a sustine cauza acestor copii si de a se intoarce de indata ce programul ii va permite acest lucru.

Autismul este cea mai grava tulburare de dezvoltare, care afecteaza persoana la nivelul comunicarii si relatiilor sociale. Cand acest lucru i se intampla unui copil este cumplit. Am fost in vizita la Centrul AITA si am fost profund impresionat de rezultatele pe care copiii le-au obtinut in urma programelor intensive de terapie. Cu cat vom fi mai multi cei care vom intelege ca putem si trebuie sa ajutam, cu atat va fi mult mai bine, pentru ca unitatea inseamna forta”, spune Angel.

In aceasta perioada AITA desfasoara campania “Ajuta un copil sa lase in urma autismul. Doneaza 2% catre AITA”. Aceasta campanie are un scop dublu: pe de o parte de a informa comunitatea cu privire la problematica autismului si pe de alta parte de a strange fonduri pentru a putea oferi in continuare servicii specializate de calitate copiilor cu autism.

Persoanele interesate sa directioneze 2% din impozit si astfel, sa ajute copiii cu autism, pot intra in posesia formularului trimitand un e-mail la asociatia.aita@yahoo.com. Datele AITA sunt: Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism, cont RO51BUCUE47774732511RO01 deschis la ALPHA BANK sucursala Perla, cod fiscal 24937777.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.